Szerző: Bányai György

2008. augusztus 27. 11:29

Az Olympus frissíti belépőszintű fényképezőgép-sorozatát is

Az Olympus igen sok újdonsággal készül a Photokinára, a belépőszintű kategóriáról is lefújja a port. Az Olympus FE-20 igen kedvező áron nyújt majd megfelelő teljesítményt.

[HWSW] Az Olympus igen sok újdonsággal készül a Photokinára, a belépőszintű kategóriáról is lefújja a port. Az Olympus FE-20 igen kedvező áron nyújt majd megfelelő teljesítményt.

Az Olympus FE-20 szeptembertől okozhat örömet azoknak, akik egy új fényképezőgépért nem szeretnének sokat fizetni. A kompaktgép 35 ezer forint alatti összegért nyolc megypixeles képérzékelőt, valamint háromszoros közelítésre alkalmas optikát vonultat fel, utóbbit nem látták el valós rázkódásvédelemmel. Az optika nem kínál széleslátószöget sem, a gyújtótávolság kisfilmes rendszerre átszámítva 36-109 milliméternek felel meg.

Az FE-20 az elmosódásmentes képek ellen az érzékenység emelésével küzd, az elektronika akár ISO 1000-re is állíthatja azt. Az automata üzemmódra termett fényképező fejlett témaautomatikája is az egyszerű fotózás szolgálatába áll, módjai tizenhat körülményhez passzolhatnak. Ma már általános, hogy a mozgókép-felvételi képességek legalább VGA-felbontást és másodpercenkénti harminc kép sebességet jelentenek, ezt az FE-20 is nyújtja.

Olympus FE-20
Olympus FE-20

Az ezüst és fekete színekben közelgő, 88 grammos, 96x57x22 milliméteres FE-20 -- mint minden mostanában bejelentett fényképező -- rendelkezik arcfelimerő autofókusszal, az elkészült fotók pedig xD és microSD kártyákra egyaránt menthetők. A fényképező hátoldalán 2,5 hüvelykes, 154 ezer képpontos kijelzőt találunk. Bár léteznek ennél több képpontot tartalmazó panelek is, főleg magasabb árkategóriába eső gépek részeként. Az áramellátásról lítiumion akkumulátor gondoskodik, természetesen a hálózati töltő megtalálható a tartozékok között.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról