:

Szerző: Bányai György

2008. augusztus 22. 13:49

Az Olympus tíz megapixeles gépet állít a mju-sor élére

Az Olympus az Fe-360 és FE-370 fényképezők mellett a mju 1060-at is bemutatta, mely a gyártó igényesebb kompaktjainak élére áll. A 1060 tíz megapixeles képérzékelővel és hétszeres optikai közelítésre alkalmas optikával sokak kedvence lehet.

[HWSW] Az Olympus az Fe-360 és FE-370 fényképezők mellett a mju 1060-at is bemutatta, mely a gyártó igényesebb kompaktjainak élére áll. A 1060 tíz megapixeles képérzékelővel és hétszeres optikai közelítésre alkalmas optikával sokak kedvence lehet.

A mju 1060 automata üzemmódra termett, használatát számtalan extrával teszi még kényelmesebbé. A kompakt kisméretű gépházában tíz megapixeles képérzékelőt és egy hétszeres közelítést adó zoomoptikát találunk, utóbbi a 37-től 260 milliméterig terjedő gyújtótávolság-tartományt képes lefedni. A képérzékelő szenzor rázkódásvédett keretbe került, az optikai, lencsetag-mozgatásának elvén működő rázkódásvédelem mellett egyre gyakoribb a ma gépeiben e szenzoreltolás elvén üzemelő megoldás.

Olympus mju 1060

A fényképező témaautomatikájából öt módot az automatika is képes kiválasztani, az arcfelismerő autofókusz pedig akár tizenhat személyt is szemmel tarthat a képmezőn. Sajnos -- bár technikai akadálya egyéb esetben sem lenne -- a panorámaképek elkészítését a fényképező csak Olympus xD kártya behelyezésekor teszi lehetővé. A mju 1060 hátoldalán egy három hüvelykes kijelző van, mely direkt napsütésben is jól látható.

A mju 1060 a gyártó jelenlegi TruePic III képfeldolgozó egységét kapta, képes a másodpercenkénti kilenc kép sebességű sorozatra, igaz, csak három megapixeles felbontásban. A mozgókép-üzemmód teljesíti a VGA felbontást és a 30 képkockás másodpercenkénti képszámot, így a klipek folyamatosak és részletesek.

Olympus mju 1060

A filmek és a fotók a fentebb említett, panorámaképek készítésére alkalmas xD kártya mellett microSD kártyán is tárolásra kerülhetnek, ennek foglalatát megtalálhatjuk a gépvázon. A fémvázas, lítiumion akkumulátorral felszerelt Olympus mju 1060 szeptemberben érkezik a boltokba, ezüst, fekete, valamint kékeszöld színekben, 490 dolláros várható fogyasztói áron az Egyesült Államokban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.