Szerző: Bányai György

2008. augusztus 19. 15:04

Új Ricoh kompaktfényképező a láthatáron

A Ricoh új vékony kompakja 7,1-szeres optikai közelítést és tíz megapixeles felbontást kínál, ráadásul a képérzékelőt szenzoreltolás elvén üzemelő rázkódásvédelem is segíti.

[HWSW] A Ricoh új vékony kompakja 7,1-szeres optikai közelítést és tíz megapixeles felbontást kínál, ráadásul a képérzékelőt szenzoreltolás elvén üzemelő rázkódásvédelem is segíti.

A hazánkban jóformán csak irodai nyomtató- és fénymásoló berendezéseiről ismert Ricoh olyan vékony kompaktgépet mutatott be, mely a készülékház vékonysága ellenére ad helyet egy 7,1 szeres optikai közelítésre alkalmas, 28 milliméteres széleslátószöget is kínáló optikának. A Ricoh R10 természetesen rendelkezik arcfelismerő autofókusszal is, a kényelmet emellett tíz körülményt átfogó témaautomatika és fehéregyensúly-, valamint színsorozat készítésének lehetősége emeli.

A tíz megapixeles, 1/2,3 hüvelykes CCD képérzékelővel szerelt R10 apró figyelmességei között fejlett időzített-felvétel üzemmódot találunk, melynél nem csak azt adhatjuk meg, hogy hány képet (1-10) készítsen, hanem azt is, hogy ezeket milyen időközönként (5-10 mp). A fényképező hátoldalán három hüvelykes kijelző terpeszkedik, melyen 460 ezer képpont alkotja a képet.

Ricoh R10

Az R10 a közeli képeket fotózók kedvence lehet, virágokat, rovarokat az autofókusz akár egy centiméteres távolságról is élesre állíthat. A 168 grammos, 101x58x26 milliméteres vékony gépházba lítiumion akku illik, az elkészült fotók, vagy a maximum VGA felbontású, 30 képkockás mozik pedig az 54 megabájtnyi belső memória mellett SD/SDHC kártyákra is menthetők. Az R10 egyelőre csak Japánban kapható, bronz, ezüst és fekete színekben.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról