Szerző: Bányai György

2008. augusztus 19. 11:48

Méregdrága lesz a Nokia 8800 Carbon Arte kiadása

A Nokia ma mutatta be 8800 sorozatának legújabb tagját a Carbon Arte mobiltelefont, mely nem épp alacsony árával, sokkal inkább nemes, exkluzív kivitelével foghatja meg a tehetősebb vásárlóréteget.

[HWSW] A Nokia ma mutatta be 8800 sorozatának legújabb tagját a Carbon Arte mobiltelefont, mely nem épp alacsony árával, sokkal inkább nemes, exkluzív kivitelével foghatja meg a tehetősebb vásárlóréteget.

A 150 grammos, 109x45,6x14,6 milliméteres Nokia 8800 szétcsúsztatható burkolata szénszálas anyagok mellett titániumból, alumíniumból, rozsdamentes acélból és edzett üvegből áll, amelyek a gyártó ígérete szerint a sorozat korábbi modelljeihez képest kevésbé engedik láttatni az ujjlenyomatokat. A mobil két hüvelykes OLED kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 240x320 képpont, és képes 16 millió szín megkülönböztetésére is.

A 8800 Carbon Arte nem okostelefon, ennek ellenére email-kliens, valamint internetböngésző (Opera Mini) került a telepített alkalmazások közé, amelyeket természetesen a személyes adatkezelők teljes skálája is kiegészít. Az autofókuszos, CMOS szenzorral szerelt fényképezőrész 3,2 megapixeles fotókat állíthat elő, emellett 15 kép másodpercenkénti sebességgel VGA felbontású klipek rögzítésére is alkalmas.


Nokia 8800 Carbon Arte

Sajnos a szélessávú internetelérésre vágyóknak meg kell elégedniük a 384 kbit/s letöltési sebességgel, a készülék ugyanis nem képes HSDPA adatkommunikációra. A számítógépes kapcsolat USB 1.2 szabvány szerint valósítható meg, a 8800 Carbon Arte emellett a beépített Bluetooth 2.0 adaptere segítségével is kiépíthet vezeték nélküli kapcsolatot. A mobil tetemes belső memóriával rendelkezik, ennek mérete nem kevesebb mint négy gigabájt.

A három óra húsz percnyi beszélgetési-, valamint közel 13 napnyi készenléti időt ígérő 8800 Carbon Arte mellé a Nokia az utazó töltőegységen kívül adatkábelt, a telefonhoz stílusában is passzoló Bluetooth headsetet, asztali tartót és tokot is csomagol, ez persze csak apró figyelmesség a gyártótól, az 1100 eurós vételár ismeretében. A mobil Európában a harmadik negyedévtől tűnhet fel boltok polcain és a szolgáltatók választékában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról