Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Intel: távolról is bekapcsolhatók lesznek az otthoni PC-k

Bodnár Ádám, 2008. augusztus 14. 10:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Intel otthoni felhasználásra szánt alaplapjain hamarosan megjelenhet a Remote Wake funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy alvó (sleep) vagy felfüggesztett (suspend) módban levő számítógépet távolról felébresszék, bekapcsolják.

hirdetés
[HWSW] Az Intel otthoni felhasználásra szánt alaplapjain hamarosan megjelenhet a Remote Wake funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy alvó (sleep) vagy felfüggesztett (suspend) módban levő számítógépet távolról felébresszék, bekapcsolják.

Ma már egyre gyakoribb, hogy a PC-tulajdonosok távolról is szeretnék elérni a gépükön tárolt adatokat. Számos olyan szoftver létezik, amely ezt lehetővé teszi, de mindegyikhez szükség van arra, hogy az elérni kívánt gép folyamatosan be legyen kapcsolva, amivel rengeteg energia megy kárba. Sokkal takarékosabb megoldás lenne, ha a PC csak arra az időre lépne működésbe, amíg a felhasználó távoli eléréssel megszerzi a neki szükséges adatokat.

A Remote Wake az Intel vállalati PC-kbe szánt vPro technológiáján alapul. A vPro egyik szolgáltatásaként lehetővé teszi a vállalati PC-k távoli bekapcsolását, így a szoftverfrissítések telepítésekor az adminisztrátoroknak nem kell egyenként odamennie minden géphez, hogy bekapcsolják. Az Intel szerint a fogyasztók is igényelnék ezt a funkciót, ezért a hamarosan piacra kerülő, otthoni gépekbe szánt alaplapok is némelyike is tartalmazni fogja.

Az Intel többek között a Jajah VOIP-szolgáltatóval, a Pando Networksszel és az Orb Networksszel együttműködve mutatta be a technológia előnyeit. A Jajah-val azt próbálta demonstrálni a chipgyártó, milyen hasznos, ha egy internetes telefonhívás beérkezésekor a PC automatikusan bekapcsol és rögzíti a hívást akkor is, ha a felhasználó épp nincs a közelben.

Az Orb Networksszel olyan szoftvert fejleszt, amellyel a PC-n tárolt tartalmak (zenék, képek, videók) tetszőleges más eszközön is elérhetők az interneten keresztül. Ehhez azonban szükség van arra, hogy a médiafájlokat tároló PC folyamatosan működjön, ami energiapazarlás az Orb és az Intel szerint. A Remote Wake lehetővé teszi, hogy a PC tényleg csak akkor kapcsoljon be, ha szükség van rá.

A Pando Networksszel közösen azt mutatta meg az Intel, hogy a PC programozható videorögzítőként is használható, a felhasználó akár a mobiltelefonja segítségével is bekapcsolhatja távolról a gépet és felveheti a tévéadást.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!