Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

KS20: az első Windows Mobile-alapú LG okostelefon Magyarországon

Dojcsák Dániel, 2008. augusztus 13. 16:04
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Idén sorra debütálnak a mindent tudó csúcskategóriás okostelefonok, ebből a trendből pedig az LG sem kívánt kimaradni. A KS20 korábbi bejelentésével a dél-koreai gyártó is belépett a PDA-k és mobiltelefonok erősségeit ötvöző felsőkategóriás smart phone piacra, melyet immár a magyar fogyasztók számára is elérhetővé tett.

[HWSW] Idén sorra debütálnak a mindent tudó csúcskategóriás okostelefonok, ebből a trendből pedig az LG sem kívánt kimaradni. A KS20 korábbi bejelentésével a dél-koreai gyártó is belépett a PDA-k és mobiltelefonok erősségeit ötvöző felsőkategóriás smart phone piacra, melyet immár a magyar fogyasztók számára is elérhetővé tett.

Az LG Magyarországon első alkalommal vezet be Microsoft Windows Mobile platformon működő készüléket, melyet elsősorban üzleti célú falhasználásra terveztek. Az LG korábbi modelljeihez hasonlóan kiemelten kezeli a dizájnt, így nem meglepő, hogy ez a darab kívülről gyakorlatilag az LG Prada egy újragondolt hasonmása. A gyártó a készüléket elsősorban elfoglalt vagy irodán kívül sokat mozgó üzletembereknek ajánlja. A fiataloknak, technokratáknak, divatőrülteknek és innováció-hajhászoknak talán érdemes még pár hónapot várnia, hiszen a következő évben további nyolc LG okostelefon mutatkozik be, némelyik szintén Windows Mobile rendszerrel, némelyik pedig Symbian alapokon.

A KS20 előlapjának nagy részét a 2,8 hüvelyk átmérőjű, 240x320 pixel felbontású, érintésérzékeny LCD foglalja el, a belsejében pedig a szokásos szolgáltatásokon túl a gyors adatkapcsolatért a 3,6 Mbit/s sávszélességet támogató HSDPA és 802.11 b/g WiFi csatlakozók felelősek. Továbbá az okos mobil rendelkezik EDGE, A2DP Blutooth képességekkel is, illetve a Windows Mobile 6 Professional gondoskodik a testreszabhatóságról, teljes médialejátszási és webes képességekről. Ez utóbbit az operációs rendszerbe integrált Internet Explorer 7.6 biztosítja, de természetesen tetszés szerint bármilyen más böngésző is telepíthető.


Szép és okos

A hazai bemutatón Győrffi Péter, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere az operációs rendszerrel kapcsolatban elmondta, hogy számos olyan szolgáltatást támogatnak, melyek a vállalati rendszerekkel képesek együttműködni, illetve a folyamatosan úton lévő, mobil dolgozók vagy vezetők igényeit elégítik ki. Példaként említette a Direct Push e-mail szolgáltatást, melyet a vállalati Exchange-szerver segítségével könnyedén be lehet állítani, függetlenül a mobilszolgáltatótól.

A vállalati adatok biztonságáról is gondoskodtak: a PIN-kódos belépés mellett időzáras jelszavas beléptetéssel nehezíti meg a jogosulatlan felhasználást az operációs rendszer, ha mégis elveszne a telefon, akkor pedig távoli elérésen keresztül lehet törölni minden adatot a készülékről. A vállalati domainbe bekapcsolt készülékeknél pedig a rendszergazda képes a beépített alkalmazásokat és eszközöket távolról letiltani, engedélyezni igény szerint.

Az LG képviselő a KS20-ról úgy gondolják, hogy egy trendteremtő készülék, amit valószínűleg úgy értettek, hogy az okostelefon és a "széptelefon" kategóriát igyekeztek egybegyúrni. A hazai képviselet további célja a prémium kategóriás készülékekkel az is, hogy a fogyasztókat az LG márka felé terelje más szegmensekben is.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.