Szerző: Bodnár Ádám

2008. augusztus 12. 15:29

WLAN-szakértővel erősít a HP ProCurve

A HP felvásárolja a Colubris Networks nevű vállalatot, amely a hálózati eszközöket gyártó ProCurve részlegébe olvad be. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit, hogy az ügylet a szokásos jogi feltételek teljesülése esetén októberre zárulhat le.

[HWSW] A HP felvásárolja a Colubris Networks nevű vállalatot, amely a hálózati eszközöket gyártó ProCurve részlegébe olvad be. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit, hogy az ügylet a szokásos jogi feltételek teljesülése esetén októberre zárulhat le.

A ProCurve-részleg történetének ez az első akizíciója. A 2000-ben alapított Colubris Networks vezeték nélküli hálózatok felügyeletére és biztonságának növelésére szolgáló megoldásokat fejleszt, a cég portfolióját a ProCurve kínálatába integrálják. A Colubrisnak már jelentős tapasztalata van a 802.11n szabványtervezetnek megfelelő hálózatokkal is -- a HP mindezidáig távol maradt ettől a területtől, iparági szakértők szerint elsősorban azért, mert a szabványt még nem ratifikálták. Emiatt azonban a ProCurve eleve hátrányban indult a piaci versenyben az olyan vetélytársakkal szemben, mint a Cisco. Ezt a partnerek is megsínylették, akik már régóta várták a 802.11n eszközök megjelenését a kínálatban.

Marius Haas, a ProCurve vezetőjének várakozásai szerint a Colubris megoldásaival megerősödve olyan iparági vertikumokba is betörhet, mint az egészségügy, a logisztika, a vendéglátás, oktatás, termelőipar, valamint az internetszolgáltatás -- ezek a Colubris hagyományosan erős piacai. "Mi leszünk azon kevés szállító egyike, amely végponttól végpontig terjedő vezetékes és vezeték nélküli megoldást kínál" -- mondta Haas. "Ezzel az akvizícióval beléptünk a 802.11n WLAN megoldások piacára, ami a portfóliónk hangsúlyos része lesz."

A vállalati WLAN-megoldások piaca ma mintegy 1,2 milliárd dollárra tehető Haas szerint, és évente 25 százalékkal bővül. A növekedés egyik motorját éppen a 802.11n szabványtervezetnek megfelelő hálózatok jelentik, amelyek a korábbiaknál jóval nagyobb sávszélességet biztosítanak a csatlakozni képes eszközök számára. Ma már a technológiailag élenjáró vállalatok közül egyre többen vezetnek be 802.11n WLAN hálózatokat.

A Dell'Oro Group elemzőcég szerint a Cisco mögött a HP ProCurve a második legnagyobb hálózati berendezésgyártó a vállalati piacon. Az első negyedévben leszállított portszám alapján a ProCurve 28,4 százalékos növekedést ért el, ami a piaci átlagos növekedés négyszerese. Az EMEA régióban a ProCurve portszám-növekedése 14 százalék volt, miközben a piac 1 százalékkal csökkent ezen időszak alatt.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.