Szerző: Bányai György

2008. augusztus 11. 15:06

Új, QWERTY billentyűzetes csúszkamobil a Samsungtól

A Samsung pénteken jelentette be legújabb, közepes árfekvésű, szövegbevitelre termett mobilját, melynek hagyományos készülékházából oldalra csúsztatható ki a QWERTY billentyűzet.

[HWSW] A Samsung pénteken jelentette be legújabb, közepes árfekvésű, szövegbevitelre termett mobilját, melynek hagyományos készülékházából oldalra csúsztatható ki a QWERTY billentyűzet.

A Samsung új mobiljának, a Messager R450-nek célzott felhasználói csoportot egyértelműen jelző fiatalos külsején első ránézésre semmi szokatlant nem veszünk észre, kivéve a merész színválasztást. Azonban annak bal oldalából egy teljes QWERTY billentyűzet csúsztatható ki, mellyel a hagyományos telefongombokoz képest nagyságrendekkel nagyobb kényelemmel írhatók a rövid szöveges üzenetek, illetve az e-mailek.

Ezzel, a készülék teljes magasságában végigfutó billentyűzettel nem csak SMS, vagy MMS írható, hanem a beépített e-mail kliensnek köszönhetően levelek is, sőt, az azonnali üzenetküldő alkalmazásokat használók sem maradnak ki az előnyt élvezők közül. A telefon kijelzője nem nevezhető sem nagynak, sem nagyfelbontásúnak, a 2,1 hüvelykes panel 176x220 képpontot különböztet meg egymástól, ami ma már viszonylag gyengének számít.

Samsung Messager R450

A hátoldali 1,3 megapixeles kamera sem a drága készülékek jellemzője, azonban sztereó Buetooth-adóvevő és microSD kártyahely van a mobilban, utóbbi két gigabájtos méretig ért szót a becsúsztatott flash kártyákkal. A kártya tartalmát egy sokoldalú zenelejátszó is feldolgozhatja. A Messager R450 először fekete színben (lesz világoszöldben is) kerül a MetroPCS szolgáltató kínálatába 200 dollár alatti áron.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról