:

Szerző: Bányai György

2008. augusztus 11. 15:06

Új, QWERTY billentyűzetes csúszkamobil a Samsungtól

A Samsung pénteken jelentette be legújabb, közepes árfekvésű, szövegbevitelre termett mobilját, melynek hagyományos készülékházából oldalra csúsztatható ki a QWERTY billentyűzet.

[HWSW] A Samsung pénteken jelentette be legújabb, közepes árfekvésű, szövegbevitelre termett mobilját, melynek hagyományos készülékházából oldalra csúsztatható ki a QWERTY billentyűzet.

A Samsung új mobiljának, a Messager R450-nek célzott felhasználói csoportot egyértelműen jelző fiatalos külsején első ránézésre semmi szokatlant nem veszünk észre, kivéve a merész színválasztást. Azonban annak bal oldalából egy teljes QWERTY billentyűzet csúsztatható ki, mellyel a hagyományos telefongombokoz képest nagyságrendekkel nagyobb kényelemmel írhatók a rövid szöveges üzenetek, illetve az e-mailek.

Ezzel, a készülék teljes magasságában végigfutó billentyűzettel nem csak SMS, vagy MMS írható, hanem a beépített e-mail kliensnek köszönhetően levelek is, sőt, az azonnali üzenetküldő alkalmazásokat használók sem maradnak ki az előnyt élvezők közül. A telefon kijelzője nem nevezhető sem nagynak, sem nagyfelbontásúnak, a 2,1 hüvelykes panel 176x220 képpontot különböztet meg egymástól, ami ma már viszonylag gyengének számít.

Samsung Messager R450

A hátoldali 1,3 megapixeles kamera sem a drága készülékek jellemzője, azonban sztereó Buetooth-adóvevő és microSD kártyahely van a mobilban, utóbbi két gigabájtos méretig ért szót a becsúsztatott flash kártyákkal. A kártya tartalmát egy sokoldalú zenelejátszó is feldolgozhatja. A Messager R450 először fekete színben (lesz világoszöldben is) kerül a MetroPCS szolgáltató kínálatába 200 dollár alatti áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.