:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. augusztus 7. 10:28

A Delta Airlines összes belföldi járatán lehet majd internetezni

A Delta amerikai légitársaság még az idén elkezdi a repülőgépflottájának felkészítését a fedélzeti internetszolgáltatásra. Az Aircellel együttműködve a cég 2009 nyarára minden belföldi járatán lehetővé teszi majd a világháló elérését, elsősorban az utazó üzletembereket megcélozva.

[HWSW] A Delta amerikai légitársaság még az idén elkezdi a repülőgépflottájának felkészítését a fedélzeti internetszolgáltatásra. Az Aircellel együttműködve a cég 2009 nyarára minden belföldi járatán lehetővé teszi majd a világháló elérését, elsősorban az utazó üzletembereket megcélozva.

"Az ügyfeleink igényelték a repülés közbeni elérhetőséget, erre az igényre reagálunk" -- mondta Richard Anderson, a Delta elnök-vezérigazgatója. "Idén ősztől az utasaink végig vonalban maradhatnak, ha velünk repülnek a kontinentális Egyesült Államokban." Az utasok Wi-Fi segítségével csatlakozhatnak az internetre laptopjukkal, okostelefonjukkal vagy PDA-jukkal. A 3 óránál rövidebb járatokon 9,95 dollárért, az ennél hosszabb utakon pedig 12,95 dollárért lehet majd korlátlan hozzáférést vásárolni.

Az Aircell által kifejlesztett, és az Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) által is engedélyezett technológia rendkívül olcsó és fél nap alatt telepíthető egy repülőgépre. Az utasok a kabinban Wi-Fi segítségével kapcsolódhatnak, maga a repülőgép pedig CDMA EVDO szélessávú vezeték nélküli mobilhálózaton csatlakozik a világhálóra -- ez eltér a Boeing által korábban kidolgozott megoldástól, amely műholdas összeköttetést használt, de az interkontinentális járatokon is működött, amíg a szolgáltatást kereslet hiányában le nem állították.

A fedélzeti internetszolgáltatás elsőként a Delta 133 MD88/90 gépén lesz elérhető, a belföldi járatokat repülő több mint 200 Boeing gépet pedig 2009 elején szerelik fel a szükséges berendezésekkel, így jövő nyárra a légitársaságnak több mint 330 olyan repülőgépe lesz, amelyekről a levegőben is elérhető a világháló.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.