Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Két szupervékony Sony kompakt fényképező érkezik szeptemberben

Bányai György, 2008. augusztus 07. 12:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sony rejtett optikás T-sorozata új tagokkal bővül, melyek négyszeres zoommal, tíz megapixeles felbontással és érintésérzékeny kijelzővel szerezhetnek híveket szeptembertől.

[HWSW] A Sony rejtett optikás T-sorozata új tagokkal bővül, melyek négyszeres zoommal, tíz megapixeles felbontással és érintésérzékeny kijelzővel szerezhetnek híveket szeptembertől.

A Sony szeptemberben küldi piacra új, rejtett optikás fényképezőgépeit, melyek a hasonló optikai blokkal szerelt fényképezőgépek között is igen vékonynak számítanak -- a T700 csupán 16 milliméter vastag. A DSC-T700 és a DSC-T77 általános jellemzői közel egyeznek, mindkettőjük tíz megapixeles, 1/2,3 hüvelykes képérzékelőt és négyszeres közelítésre alkalmas optikát állít a fényképezés szolgálatába.

Sony DSC-T700

A fényképezők kijelzője érintésérzékeny, a T700-é 3,5 hüvelykes, 921 ezer képpontos, addig a T77 megjelenítője annál fél hüvelykkel kisebb átmérőjű és 230 ezer képpontból állítja elő a képet. Ezeken a kijelzőkön ujjunkkal is megadhatjuk, hogy hova mérje a gép a fókuszt. A két fényképező valós rázkódásvédelemmel küzd az elmosódott képek ellen, de ezen felül akár ISO 3200-as érzékenység is beállítható. A fotózási kényelemért intelligens témaválasztó (nyolc témamód) és mosolyidőzítéses, arcfelismerő autofókusz felel.

A mozgókép-üzemmód mindkét gép esetében az általános jót adja, 30 képre számíthatunk másodpercenként VGA felbontásban. A T700 és T77 egymástól nem csak a kijelző méretében és a rajta lévő képpontok számban különbözik, hanem a belső memória méretében is. A MemoryStick Duo kártyák az olcsóbb T77-ben 15 megabájtnyi memóriát egészítenek ki, azonban a valószínűleg drágábban érkező T700 esetében hatalmas, négy gigabájtnyit. A bejelentés során árakat nem közölt a Sony.