Szerző: Bodnár Ádám

2008. augusztus 06. 14:10:22

A kedvezőtlen körülmények között is jól tartotta magát a Cisco Systems

A Cisco Systems története során először ért el 10 millárd dollár feletti negyedéves forgalmat -- a július 26-án véget ért időszakban a vállalat forgalma 10 százalékkal nőtt, nyeresége viszont már csak 4 százalékkal emelkedett.

[HWSW] A Cisco Systems története során először ért el 10 millárd dollár feletti negyedéves forgalmat -- a július 26-án véget ért időszakban a vállalat forgalma 10 százalékkal nőtt, nyeresége viszont már csak 4 százalékkal emelkedett.

A növekedésről szóló hírek megnyugtatták a befektetőket, a részvényárfolyam 4,8 százalékkal erősödött annak ellenére, hogy John Chambers elnök-vezérigazgató szerint a gazdasági körülmények a következő két negyedévben is kedvezőtlenek maradnak, ami rá fogja nyomni a bélyegét a Cisco teljesítményére is. Chambers 8-8,5 százalékos növekedést vár a következő két negyedévre, de éves előrejelzést már nem adott.

A negyedik negyedévben a Cisco switchek forgalma 5 százalékkal, a routereké pedig 8 százalékkal emelkedett -- ez a két termékkategória adja a vállalat bevételének közel kétharmadát. A mutatókon jól tettenérhető a gazdaság lassulása, amely a beszerzésekben, hálózatfejlesztésekben is megmutatkozik: a Cisco két legfontosabb termékvonala egy éve még kétszámjegyű százalékos növekedést produkált. Beszédes még, hogy a szolgáltatóktól származó megrendelések értéke csak 5 százalékkal nőtt -- egy éve még 20 százalékkal.

A negyedik pénzügyi negyedévben a Cisco 10,4 milliárd dolláros forgalom mellett 2 milliárdos nettó profitot ért el, egy évvel korábban 9,4 miliárdos bevételt és 1,9 milliárdos eredményt könyvelt el a cég. A negyedik negyedév egy részvényegységre jutó eredménye 40 cent volt, ami 1 centtel felülmúlta az elemzők várakozásait. A jelenlegi negyedévre 10,3 milliárdos bevételt várnak a cégnél.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 12:03

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.