Szerző: zimi

2008. augusztus 7. 10:36

Új nyomtató a Citizentől kifejezetten vonalkód és DataBar kód nyomtatására

Egyaránt képes a hagyományos, ma már minden megtalálható vonalkód és a fejlettebb és mind elterjedtebb bárkód nyomtatására az új Citizen CL-S703.

[HWSW] Egyaránt képes a hagyományos, ma már minden megtalálható vonalkód és a fejlettebb és mind elterjedtebb bárkód nyomtatására az új Citizen CL-S703.

Ma már minden terméken kötelező az UAN/UPC vonalkód, melyet lassan felvált a DataBar jelzés, amelynek nem csak egy vonalsort, hanem a területen eloszló jelmintát alkalmaz, ezért jóval több információ tárolására képes. Nem csak cikkszámok, sorszámok tárolására alkalmas, tartalmazhatja például a romlandó árucikkek lejárati idejét és egyéb információkat, megkönnyítve a leolvasón alapuló automatikus termékszelektálást. Könnyebben sérül viszont, mint a vonalkód, ezért kiemelten fontos, hogy ellenálló, minőségi nyomatokon kapjon helyet.

Citizen DataBar printer Új CL-S703 célmodelljét mindkét kód nyomtatására ajánlja a Citizen. A monokróm hőnyomtatóműre épülő rendszer 300 dpi felbontással állítja elő a vonalkódokat, míg a DataBar kódminták 200 dpi felbontással kerülnek a papírra. A készülék legfőbb előnyeként ezt a kétlakiságot jelöli meg a közlemény, egy költséghatékony megoldásként a következő években történő vonalkód-bárkód átállás menedzselésére. Az átállásra nem törvény, csupán praktikus szempontok késztethetik a kereskedőket, nagykereskedőket, hiszen a DataBar segítségével könnyebben megvalósítható a termékek, csomagok, szállítmányok automatikus kezelése, átirányítása.

Néhány egyéb előnyt is megjelöl a gyártó, úgy mint a más modelljeiben is alkalmazott Hi-Open designt, azaz a gyors kellékanyag feltöltést lehetővé tévő kialakítást és az ARCP technológiát, mely a szalag gyűrődését küszöböli ki. A Citizen kiemeli a minőséggel kapcsolatban, hogy a szokásos két pont helyett a 300 dpi-s Citizen DataBar nyomtatók három elemi pontból állítják össze a bárkód elemeit a korrektebb méret és formátum érdekében.

A CL-S703 hazai forgalmazója az ALT CASH Kft, ára 259 900 forint, ÁFA nélkül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról