:

Szerző: Koi Tamás

2008. augusztus 6. 10:34

Ütemesen halad a hálózatfejlesztés a GTS Central Europe-nál

Jól halad korábbi célkitűzéseinek elérése felé a GTS Central Europe, melynek hazai leányvállalata, a GTS-Datanet negyedmilliárdos beruházás révén közel 200 kilométerrel bővítette optikai gerinchálózatát. A GTS Central Europe korábban kifejezte, hogy eltökélt célja a régió domináns adathálózati szolgáltatójává válni -- az ehhez vezető út egyik apró lépcsőfoka a magyarországi fiókcég most végrehajtott bővítési fázisa.

[HWSW] Jól halad korábbi célkitűzéseinek elérése felé a GTS Central Europe, melynek hazai leányvállalata, a GTS-Datanet negyedmilliárdos beruházás révén közel 200 kilométerrel bővítette optikai gerinchálózatát. A GTS Central Europe korábban kifejezte, hogy eltökélt célja a régió domináns adathálózati szolgáltatójává válni -- az ehhez vezető út egyik apró lépcsőfoka a magyarországi fiókcég most végrehajtott bővítési fázisa.

A GTS-Datanet jelenleg az egyetlen olyan hazai alternatív távközlési szolgáltató, amely saját gerinchálózattal rendelkezik. A mára több mint 2200 km hosszú, 80x10 Gigabit/s maximális kapacitású optikai hálózat kiépítésére a cég az elmúlt tíz évben mintegy százmillió eurót fordított. A GTS Datanet Magyarország földrajzi elhelyezkedéséből fakadóan meghatározó szerepet tölt be középtávon a cégcsoport dél-európai terjeszkedésében, és a közép- és észak-európai hálózatok felé irányuló tranzitforgalom kezelésében. Ennek megfelelően tavaly 100 millió eurót fektettek hálózatfejlesztésbe az országban.

A GTS-Datanet mostani kapacitásnövelésének köszönhetően a cég nemzetközi kapcsolatokat kiszolgáló tranzithálózata 2008 augusztusától teljes egészében 10 Gigabit/s alapú DWDM technológián üzemel -- áll a vállalat által kiadott sajtóközleményben. A kapacitásbővítés a GTS-Datanet számára lehetővé teszi, hogy magasabb műszaki színvonalon tehessen eleget elsősorban a szomszédos országokból, így Szlovéniából, Horvátországból, Romániából, a Balkán országaiból, valamint Törökországból érkező megrendeléseknek.

"Nemzetközi ügyfélkörünk kiszolgálása mellett a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordítunk hazai ügyfeleinkre, ezért az idei év második felében a belföldi igényeket kiszolgáló hálózatunkat fejlesztjük majd tovább" -- mondta el a bővítés kapcsán Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója. "Ennek keretében 2008 decemberéig további százmillió forintos beruházást tervezünk annak érdekében, hogy a nagy kapacitású, nemzetközi igényeket kiszolgáló optikai hálózatunkhoz bővítsük a belföldi csatlakozási lehetőségeket" -- tette hozzá a cégvezető.

A GTS Central Europe közép-, kelet- és dél-európai országokba, majd később a közel-keleti térségbe történő terjeszkedésével a tulajdonosok célja, hogy egy valóban erőteljes regionális szereplőt hozzanak létre, mely számos országban tudja egységesen kiszolgálni a multinacionális telekomokat és üzleti felhasználókat egyaránt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.