:

Szerző: Bányai György

2008. augusztus 7. 11:32

Három új zenemobilt is bemutatott a Motorola

A motorola három új zenetelefonja leginkább külsőben tér el egymástól, egyikük hagyományos, a másik szétnyitható, a harmadik pedig szétcsúsztatható kivitelű.

[HWSW] A motorola három új zenetelefonja leginkább külsőben tér el egymástól, egyikük hagyományos, a másik szétnyitható, a harmadik pedig szétcsúsztatható kivitelű.

A Motorola mostanság gondokkal küzdő mobiltelefon-üzletága három új zeneközpontú telefonnal is gyorsítana a felemelkedésen. E három mobil, a ROKR EM25, EM28 és az EM30 egymástól leginkább a külső megvalósulásban tér el, sorrendben az első szétcsúsztatható, a második szétnyitható, a harmadik pedig egy hagyományos készülékházba bújtatott zenemobil.

A legkisebb modellszámmal ellátott készülék, az EM25 a zenelejátszó mellett FM-rádióval is segít elütni az időt. Az EM28 egy kicsivel többet tud, e készülék a hangzásképbe is engedi belenyúlni a hallgatót (tizenegy, különböző stílusokhoz előreprogramozott beállítás), ráadásul térhatású effektekkel is fűszerezheti azokat. A mélyhangok kedvelői akár kilenc decibelnyit is emelhetnek a basszuson.

Motorola ROKR EM25, EM28 és EM30

A ROKR EM30 a fentieken túl ModeShift billentyűzetében tér el a másik két modelltől, az érintésérzékeny billentyűzet feliratai az épp kiválasztható funkciók szerint változhatnak. A telefon- és a zenehallgató-üzemmódokat a billentyűzet kékből pirosra váltó háttérvilágítása is segít megkülönböztetni. Az EM30 hagyományos, 3,5 hüvelykes füleseket is fogadhat, így adapter nélkül használhatók vele a korábban megvásárolt, jó minőségű fülhallgatók is. A három készülék közül az EM30 először Tajvánon jelenik meg, de a többi piac még ebben a negyedévben csatlakozhat. Az EM28 és EM25 azonban az elkövetkezendő hetekben világszerte elérhetővé válik.

A Motorola mobiltelefonos üzletága a RAZR-ek mindent elsöprő népszerűségének köszönhetően pár éve még a Nokia nyomában loholt a gyártók versenyében, azonban a pengemobilok sikerét azóta sem tudta megismételni. Másfél év alatt a vállalat a mobiltelefon-gyártásból 1,9 milliárd dollár veszteséget halmozott fel, elvesztette szinte az összes felsővezetőjét, illetve számos fejlesztőmérnökét, formatervezőjét is. A jobb napokat is megélt üzletág pár napja a Qualcomm operatív igazgatóját, Sanjay Jha-t igazolta le, aki a vállalat társ-vezérigazgatója és a leválasztás előtt álló mobil üzletág vezetője lesz, jókora kihívásokkal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.