Szerző: Bányai György

2008. augusztus 6. 10:11

Az idei Photokinán mutatkozhat be a Nikon D90

A jövő hónapban nyitó Photokina kiállítás számtalan újdonsága között a Nikon D90-es tükrös gépet is megtalálhatjuk majd, melyről már most kiszivárogtak a legfontosabb jellemzők.

[HWSW] A jövő hónapban nyitó Photokina kiállítás számtalan újdonsága között a Nikon D90-es tükrös gépet is megtalálhatjuk majd, melyről már most kiszivárogtak a legfontosabb jellemzők.

A szeptember 23-tól 28-ig Németországban megrendezendő Photokina kiállítás egyik nagy durranása lehet a Nikon új tükörreflexes fényképezőgépe, a D90, mely a jelenleg igen közkedvelt D80-ast váltja majd. Az új váz tizenkét megapixeles képérzékelő szenzorral örökíti meg az eseményeket, mely a gyors képfeldolgozó áramkörrel és zárszerkezettel karöltve másodpercenként akár négy és fél kép elkészültét is lehetővé teszi.

A váz a jelenlegi D80-hoz képest számos újdonsággal szolgál, a HDMI-kimeneten és a fókuszállításra képes élőkép-üzemmódon kívül videofelvételi lehetőséggel is rendelkezik, közelebb hozva utóbbival a kompaktgépek sokoldalúbb felhasználhatóságát. A fényképezőgép a képfájlokba a fotók helyszínének földrajzi szélességi- és hosszúsági fokait is tárolhatja, mert rendelkezhet beépített, vagy opcionális GPS vevőegységgel.

A kép illusztráció

Bár mélyebb technikai részletek még nem szivárogtak ki, látható, hogy a Nikon D70-nel indított, azóta több modellt kifuttató modellsort nem emésztik fel a gyártó alacsonyabb és a magasabb kategóriák vázai. A várhatóan már szeptemberben polcokat elérő D90-et a Nikon optikával egybecsomagolt kitben is elérhetővé teszi majd, ekkor a váznak a 18-105 milliméteres F/3,5-5,6 DX VR rázkódásvédett objektív lesz a társa.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról