Szerző: Bányai György

2008. augusztus 4. 10:23

A Tamron tizenötszörös zoomra képes tükrösobjektívet fejleszt

A hazánkban is közkedvelt Tamron a Canon és a Nikon fényképezőgépekre illő változatban kínálja majd tizenötszörös közelítésre képes optikáját, mely az eddigi legnagyobb zoomátfogást kínálhatja a tükörreflexes gépek számára.

[HWSW] A hazánkban is közkedvelt Tamron a Canon és a Nikon fényképezőgépekre illő változatban kínálja majd tizenötszörös közelítésre képes optikáját, mely az eddigi legnagyobb zoomátfogást kínálhatja a tükörreflexes gépek számára.

A Tamron AF18-270MM Di II VC fejlesztését a gyártó technológiai áttörésként jelentette be. A Canon és Nikon tükörreflexes gépeire illő, F/3,5-F/6,3 fényerejű objektív a nagy számban eladott alsó- és középosztálybeli gépek esetében 28-tól 419 milliméterig tartó gyújtótávolság-tartományban adhat majd a fotósok számára szabad kezet. Az objektív az egyedülálló nagyítási tartomány mellett még rázkódásvédelmet is kap, mely a zoom végállásában is csökkentheti a bemozdulás veszélyét.

A zoomolás teljesen hétköznapi módon, a zoomgyűrű forgatásával történhet. A háromtengelyű optikai rázkódásvédelem a gyártó saját fejlesztése, mely már a Tamron egy korábbi, kereskedelmi forgalomban kapható, ám a jelenleginél kisebb, 10,7-szeres zoomátfogást kínáló objektívjében, az AF28-300mm F/3.5-6.3 Di VC modellben is bizonyított.

Tamron AF18-270MM Di II VC

A nagyzoomos optika elkészültének dátumát még nem ismerhetjük, így a piacra érkezésének időpontját és várható fogyasztói árát sem. Azt azonban biztosra vehetjük, hogy azok közül, akik a kétoptikás tükrös készletek kényelmetlensége miatt eddig a kompakt ultrazoomok közül választottak gépet maguknak, fontolóra veszik majd a Tamron optikájával egy tükörreflexes gépváz beszerzését is.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról