Szerző: Bizó Dániel

2008. augusztus 1. 14:46

Újabb várakozások feletti negyedévet tett le az asztalra az Acer

[Bloomberg/HWSW] A vártnál nagyobb mértékben növekedett az Acer nyeresége a második negyedévben. A tajvani számítógépmárka egyúttal megnövelte az idei évre vonatkozó notebookszállítási előrejelzését. A vállalat robog Európában is Ázsiában egyaránt.

[Bloomberg/HWSW] A vártnál nagyobb mértékben növekedett az Acer nyeresége a második negyedévben. A tajvani számítógépmárka egyúttal megnövelte az idei évre vonatkozó notebookszállítási előrejelzését. A vállalat robog Európában is Ázsiában egyaránt.

A világ harmadik legnagyobb számítógép-szállítójának negyedéves profitja 47 százalékkal 2,92 milliárd tajvani dollárra, vagyis 95 millió amerikai dollárra rúgott, felülmúlva ezzel a Bloomberg által szondáztatott elemzők előrejelzésének 2,62 milliárdos mediánját. A vállalat forgalma 34 százalékkal emelkedett éves összevetésben, és 4 milliárd amerikai dollár fölé emelkedett, üzemi szintű eredmény pedig 38 százalékos ugrást követően 88,3 millió dollárt tett ki. Az erősödést az organikus növekedés mellett a Gateway és a Packard Bell beolvasztásával megszerzett forgalom is nagyban segítette.

Az Acer az EMEA szuperrégióba 63 százalékkal több notebookot szállított le, ezzel pedig részesedését 15,7 százalékra növelte a PC-piacon, becsli az IDC, ezzel tovább erősítve vezető helyét a notebookok terén, és üldözve a HP-t a teljes piacon. Ázsiában 43 százalékkal több Acer laptopot szívtak fel a partnerek, ott 7,2 százalékkal részesedett a piacból. Az év egészére összesen 25 millió hordozható számítógép értékesítését tervezi, 1 millióval többet, mint korábban, és közel 10 millióval többet a tavalyinál. Ez a szám nem tartalmazza az Acer Aspire One netbook vonalat, melyből 5-6 millió fogy majd reményei szerint, kevesebb a vártnál, mégpedig az Intel Atom processzorból tapasztalt hiány miatt.

[+] Kipróbáltuk: Acer Aspire One netbook

Az értékesítési stratégiáját az erős és kiterjedt partnerhálózatra alapozó Acer rendkívül hatékony szervezeti felépítéssel bír riválisaihoz képest, a Dellnél például alkalmazottanként háromszor akkora árbevételt ér el. Igaz, nyereségessége a további térnyerés érdekében nyomottan tartott árazás következtében egyelőre gyenge, üzemi szinten alulról súrolta a 2,2 százalékot -- a PC-piac visszatért királya, a HP 5,4 százalékos üzemi hányadot ért el a második negyedévben. Az év egészére legalább 19 milliárd dolláros árbevételt vár Gianfranco Lanci elnök, mely 32 százalék feletti növekedést jelentene a tavalyihoz képest. Jövőre a laptopeladás 30 százalékos bővülésével kalkulálnak, közölte az elnök.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.