Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Újabb várakozások feletti negyedévet tett le az asztalra az Acer

Bizó Dániel, 2008. augusztus 01. 14:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Bloomberg/HWSW] A vártnál nagyobb mértékben növekedett az Acer nyeresége a második negyedévben. A tajvani számítógépmárka egyúttal megnövelte az idei évre vonatkozó notebookszállítási előrejelzését. A vállalat robog Európában is Ázsiában egyaránt.

hirdetés
[Bloomberg/HWSW] A vártnál nagyobb mértékben növekedett az Acer nyeresége a második negyedévben. A tajvani számítógépmárka egyúttal megnövelte az idei évre vonatkozó notebookszállítási előrejelzését. A vállalat robog Európában is Ázsiában egyaránt.

A világ harmadik legnagyobb számítógép-szállítójának negyedéves profitja 47 százalékkal 2,92 milliárd tajvani dollárra, vagyis 95 millió amerikai dollárra rúgott, felülmúlva ezzel a Bloomberg által szondáztatott elemzők előrejelzésének 2,62 milliárdos mediánját. A vállalat forgalma 34 százalékkal emelkedett éves összevetésben, és 4 milliárd amerikai dollár fölé emelkedett, üzemi szintű eredmény pedig 38 százalékos ugrást követően 88,3 millió dollárt tett ki. Az erősödést az organikus növekedés mellett a Gateway és a Packard Bell beolvasztásával megszerzett forgalom is nagyban segítette.

Az Acer az EMEA szuperrégióba 63 százalékkal több notebookot szállított le, ezzel pedig részesedését 15,7 százalékra növelte a PC-piacon, becsli az IDC, ezzel tovább erősítve vezető helyét a notebookok terén, és üldözve a HP-t a teljes piacon. Ázsiában 43 százalékkal több Acer laptopot szívtak fel a partnerek, ott 7,2 százalékkal részesedett a piacból. Az év egészére összesen 25 millió hordozható számítógép értékesítését tervezi, 1 millióval többet, mint korábban, és közel 10 millióval többet a tavalyinál. Ez a szám nem tartalmazza az Acer Aspire One netbook vonalat, melyből 5-6 millió fogy majd reményei szerint, kevesebb a vártnál, mégpedig az Intel Atom processzorból tapasztalt hiány miatt.

[+] Kipróbáltuk: Acer Aspire One netbook

Az értékesítési stratégiáját az erős és kiterjedt partnerhálózatra alapozó Acer rendkívül hatékony szervezeti felépítéssel bír riválisaihoz képest, a Dellnél például alkalmazottanként háromszor akkora árbevételt ér el. Igaz, nyereségessége a további térnyerés érdekében nyomottan tartott árazás következtében egyelőre gyenge, üzemi szinten alulról súrolta a 2,2 százalékot -- a PC-piac visszatért királya, a HP 5,4 százalékos üzemi hányadot ért el a második negyedévben. Az év egészére legalább 19 milliárd dolláros árbevételt vár Gianfranco Lanci elnök, mely 32 százalék feletti növekedést jelentene a tavalyihoz képest. Jövőre a laptopeladás 30 százalékos bővülésével kalkulálnak, közölte az elnök.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!