:

Szerző: Koi Tamás

2008. július 31. 12:20

Egyre közelebb kerülnek a valós felhasználói igényekhez a mobilszolgáltatók internetcsomagjai

Kedvezőbb feltételek mellett igényelhet mobilinternet szolgáltatást a hazai mobilcégeknéll az az előfizető, aki a nyári uborkaszezont kivárva határozta el magát új előfizetés megkötésére, vagy internetes tarifacsomag megrendelésére.

[HWSW] Kedvezőbb feltételek mellett igényelhet mobilinternet szolgáltatást a hazai mobilcégeknéll az az előfizető, aki a nyári uborkaszezont kivárva határozta el magát új előfizetés megkötésére, vagy internetes tarifacsomag megrendelésére.

A három hazai mobilcég már nem csak a többnyire rövid távú előnyöket kínáló időszaki akciókkal igyekszik magához csábítani az ügyfeleket, hanem úgy alakítják ki csomagjaikat, hogy azok ténylegesen is a valós felhasználói igényeket tükrözzék. A gyors mobilinternetet mindeközben egyre többen vehetik igénybe az országban, a fejlesztéseknek köszönhetően pedig nem csak a lefedettség, hanem a rendszer stabilitása, kapacitása is javul.

Kevesebb lesz a korlát

A hazai mobil távközlési piac legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező szereplőjeként ismert T-Mobile mobilinternet szolgáltatásválasztéka a díjcsomagokban foglalt adatforgalom mennyiségét tekintve eddig mind közül a legszélsőségesebb kínálatot nyújtotta: a cég ügyfelei számos, 30 megabájttól 15 gigabájtig terjedő forgalmi korláttal rendelkező mobilinternet-csomag közül választhattak, a többnyire csak mobiltelefonos internetezésre, wapozásra alkalmas 80 megabájtos és a sokaknál kihasználatlan 5 gigabájtos csomagok közt viszont semmilyen közbülső lépcsőfok nem húzódott (leszámítva egy szűkebb kör által elérhető aranytárskártyás csomagot).

A T-Mobile ma bejelentette, hogy változtat ezen a stratégián, és a két említett csomag közé pozicionálva bevezet egy 3 GB-os forgalmi korláttal rendelkező internetcsomagot (ezeket a kapcsolódó szolgáltatásoktól függően Net 3GB, Domino Net 3GB és Mobilinternet csomag 3GB-nek hívják). Az új, augusztus elsejétől igényelhető csomag a névtől függetlenül 3900 forintos havidíj fejében vehető igénybe a szolgáltatónál, a T-Mobile ugyanakkor most az egyéves hűségszerződést aláíróknak fél évig elengedi a havidíj felét, a magukat két évre lekötők pedig szokás szerint akár nulla forintos eszközök közül is válogathatnak.

Húzzák egymást

A magentaszínű szolgáltató előtt a Vodafone jelentette be még július közepén, hogy bevezeti kínálatába a Vodafone Internet 1G csomagot, melynek előfizetői havonta 1 gigabájtnyi adatot forgalmazhatnak 3000 forintos díj fejében. A brit tulajdonú cég ráadásul egy nyári akció keretében három hónapig elengedi bizonyos mobilnet csomagok havi díját a tarifacsomagokra újonnan előfizető, már meglévő ügyfeleinek, az új szerződőktől pedig három hónapon át csupán 900 forintot kér.

Az időszaki internetezésre már a forgalmi korlát túllépésének állandó félelme nélkül használható, jó ár/érték arányú mobilinternet tarifacsomag közé sorolható a Vodafone és a T-Mobile megoldásai mellett a Pannon Mobil Internet 500 MB mobilinternet szolgáltatás, mely a konkurensekhez hasonlóan tarifacsomagként és önálló előfizetésként is igényelhető. Ez a díjcsomag 500 megabájtos forgalmi korláttal rendelkezik és havi szinten 2000 forintba kerül (kétéves hűség vállalása esetén) -- ám a Pannon weblapjának tanúsága szerint csak augusztus végéig igényelhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.