:

Szerző: Bányai György

2008. július 29. 09:47

Szupervékony tíz megapixeles fényképezőt dob piacra a Pentax

A Pentax új, tíz megapixeles géppel jelentkezik hamarosan, mely vékony házban és alacsony áron kínálja az egyszerű kezelhetőséget és a nagy felbontást

[HWSW] A Pentax új, tíz megapixeles géppel jelentkezik hamarosan, mely vékony házban és alacsony áron kínálja az egyszerű kezelhetőséget és a nagy felbontást

A Pentax E-sorozatának legújabb alkotója az E60, ami 10,1 megapixeles képérzékelővel készül -- elé a gyártó az Optio sorozatában már korosnak, egyben kiforrottnak is számító Sliding Lens rendszerű optikáját építette, amelynek középső lencsetagja oldalirányba mozdul ki az optikai tengelyből, amikor az objektívtubus visszacsúszik a készülékházba. Az E60-ba épített változat 32-96 milliméteres látószögben kínálja a háromszoros optikai közelítést, természetesen kisfilmes rendszerre átszámítva.

A nyugalmi állapotban igen kis helyet foglaló optikai blokk vékony készülékházat eredményezhet, és bár a gyártó tájékoztatója nem tér ki a készülék méreteire, biztosra vehető, hogy csekély vastagsága sokakat ejt majd rabul. A háromszoros közelítést lehetővé tevő "csúszólencse" a Pentax saját gépein kívül a BenQ, a HP, illetve a Casio vékony gépeiben is megtalálható.

Pentax Optio E60
Pentax Optio E60

Az E60 októbertől kerül a boltokba, ára 140 dollár köré várható, lehetőségei között pedig arcérzékelést, fejlett témaautomatikát, és "lomtárat" találhatunk, utóbbi a windowsoshoz hasonlóan tárolja a véletlenül törölt képeket, hogy később azok visszaállíthatóak legyenek, ha a törlés után meggondolnánk magunkat. A Pentax Optio E60 dobozában magán a készüléken kívül sokmindent nem fogunk találni, maximum egy CD és egy csuklószíj lesz benne, de a töltőegység és a lítiumion akkumulátor semmiképp, ezeket két AA ceruzaelem fogja helyettesíteni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.