Szerző: Bányai György

2008. július 24. 15:04

A Sony is beállhat az olcsó noteszeket kínáló gyártók közé

A tíz hüvelykes, vagy annál kisebb kijelzővel szerelt VAIO noteszeivel nagy elismertségnek örvendő Sony is csatlakozhat az olcsó noteszek, netbookok gyártók közé. Az új gép részegységeit a Foxconn szállítja majd.

[HWSW] A tíz hüvelykes, vagy annál kisebb kijelzővel szerelt VAIO noteszeivel nagy elismertségnek örvendő Sony is csatlakozhat az olcsó noteszek, netbookok gyártók közé. Az új gép részegységeit a Foxconn szállítja majd.

A prémiumosztályú, ultrahordozható gépeiről, illetve miniatűr UMPC terméksoráról is ismert Sony felveheti kínálatába a felfutóágon lévő netbook kategóriát, melynek tagjainak előállításában a Foxconn segédkezik majd. Az új, olcsó számítógép technikai részleteit javarészt még homály fedi, azonban a kategóriából adódik, hogy a kijelző mérete hét és tíz hüvelyk közé fog esni.

A Sony belépése a netbook világba a többi gyártóhoz képest kockázatosabbnak tűnhet, a vállalat drága, exkluzív subnoteszei elől is nagyobb mértékben vehet el piacot egy, alacsonyabb árfekvésű újdonság, főleg, hogy a Sonytól elvárt minőséget azért hoznia kell. A források szerint a Sony keze munkája jelentős mértékben érhető majd az olcsó noteszen tetten, mert a Foxconn csak a részegységeket szállítja hozzá. A gép 1,6 gigahertzes Atom processzort, SSD meghajtót, vagy 1,8 hüvelykes merevlemezet fog tartalmazni.

A kép illusztráció

Az első ilyen netbook már ősszel megjelenhet Japánban, majd egy-két hónappal később a többi piacon is. A Sony olcsó notesze nem valószínű, hogy ár tekintetében versenyre kel majd a termékosztály legolcsóbb készülékeivel, inkább markáns stílusjegyekre, egyéb, a gyártótól elvárható gegekre, ötletes megoldásokra kell számítanunk, természetesen a kategória árhatárain belül. A Sony mellett a Toshiba, a Fujitsu, az LG és a leginkább saját hazájában ismert NEC is gondolkodik a hasonló számítógépek bevezetésében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról