:

Szerző: Bányai György

2008. július 24. 10:53

Vékony és olcsó a Benq 8 megapixeles fényképezőgépe

A BenQ szupervékony fényképezőgépet mutatott be, melyet a gyártó a világ legvékonyabb nyolc megapixeleseként aposztrofált. A 3x optikai zoom-os, Pentax lencsével felszerelt Benq T850 ráadásul igen olcsón kerülhet a hazai boltokba.

[HWSW] A BenQ szupervékony fényképezőgépet mutatott be, melyet a gyártó a világ legvékonyabb nyolc megapixeleseként aposztrofált. A 3x optikai zoom-os, Pentax lencsével felszerelt Benq T850 ráadásul igen olcsón kerülhet a hazai boltokba.

A rozsdamentes acél gépházba nyolc megapixeles képérzékelő került, mely előtt a Pentax már sokat bizonyított háromszoros közelítésre alkalmas optikája állítja élesre a témát. A gépet a gyártó most a legvékonyabb nyolc megapixelesként mutatta be, amit korábbi modellje cáfol, a T850 14,9 milliméteres vékonyságán túltesz a BenQ tavaly decemberben bejelentett, szintén nyolc megapixeles X835 fényképezője, amely legvastagabb pontján is csak 14,7 mm. Szóval elég lett volna a merész kijelentés előtt a gyártónak a saját raktárában körülnéznie.

BenQ T850

A T850 éppúgy, mint az említett X835 a Pentax híres Sliding Lens rendszerű optikáját alkalmazza, amelynek középső lencsetagja oldalirányba mozdul ki az optikai tengelyből, amikor az objektívtubus visszacsúszik a készülékházba. A Pentax háromszoros közelítést lehetővé tevő "csúszólencséje" a BenQ fényképezői mellett még a HP, illetve a Casio vékony gépeiben is megtalálható.

Mindezek ellenére a T850 első ránézésre is remek masina, arcfelismerő-követő autofókusz, mosolyidőzítés, maximálisan ISO 1600-as kiválasztható érzékenység, és három hüvelykes, 230 ezer képpontos érintőképernyő a főbb jellemzői. Utóbbin pofonegyszerűnek ígérkezik a navigálás, nyomogathatjuk, körözhetünk, vagy húzhatjuk rajta ujjunkat, fényképezéskor pedig a fókuszpontot is megadhatjuk a képmezőre bökve.

A 91x59x16,9, (14,9 mm átlagos vékonyság) milliméteres, 120 grammos T850 a videofelvételeket 30 képkockás sebességgel rögzíti az SD, vagy SDHC kártyákra, akár VGA felbontásban is. A fényképező igazi árbajnoknak ígérkezik, alig hihető, 21 ezer forintos ajánlott végfelhasználói bruttó árat ígér a gyártó hazai képviselője.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.