Szerző: Bodnár Ádám

2008. július 24. 08:45

Az Autodesk 370 millió forint értékű gépészeti tervezőszoftverrel támogatja a BME-t

Az Autodesk az AliasStudio gépészeti tervezőszoftver 20 oktatási licencével támogatja Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gép- és Terméktervezés Tanszékét. Az Autodesk célja, hogy közreműködjön a gépészmérnökök és az ipari tervezők, formatervezők képzésében.

[HWSW] Az Autodesk az AliasStudio gépészeti tervezőszoftver 20 oktatási licencével támogatja Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gép- és Terméktervezés Tanszékét. Az Autodesk célja, hogy közreműködjön a gépészmérnökök és az ipari tervezők, formatervezők képzésében.

"Az AliasStudio [...] kiválóan alkalmas a korai ötletek, koncepciók azonnali, digitális rögzítésére, majd pedig az ezekből a tervekből viszonylag gyorsan, gépészetileg korrekt felületek modellezésére" -- mondta Dr. Váradi Károly a BME Gép- és Terméktervezés Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára. " Ráadásul a gyakorlati tervezési feladatok szempontjából lényeges tulajdonság, hogy a tervezendő termékek műszaki sajátosságai könnyedén beemelhetők már a modellezés korai fázisában is."

A BME Gépészmérnöki Kar az ország egyik legnagyobb oktatási célú CAD-felhasználója, így lehetősége van arra, hogy magas óraszámban oktassa a Magyarországon forgalmazott gépészeti célú tervezőrendszereket. Az egyetem nem titkolt szándéka, hogy a Gép- és Terméktervezés Tanszék a jövőben az Autodesk hazai és regionális AliasStudio oktatási központjává váljon. Ehhez szükség van arra, hogy két-három tanszéki oktató az Autodesk Master Classes oklevélhez szükséges oktatásban részesüljön, melyről már folynak a tárgyalások.

"A szoftverek segítségével elsajátított tudást a hallgatók éppúgy kamatoztathatják a formatervezés és grafikai tervezés féléves feladatainál, mint az ipari terméktervezés vagy a gépészeti projektfeladatok tervezési gyakorlatai kapcsán" -- magyarázta Szász András, a BME Gépészmérnöki Kar meghívott oktatója, az R-Design Stúdió ügyvezető igazgatója.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról