Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Samsung bejelentette a médialejátszó-fényképezőgép sorozatának új tagját

Bányai György, 2008. július 23. 10:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Samsung sikeres NV fényképezőgép-sorozata most újabb taggal bővült, az igen figyelemreméltó NV9 modellel. Az újdonság rejtett optikája ötszörös közelítésre képes, képérzékelője pedig tíz megapixeles képeket készít. Ahogy az NV3 és a közvetlen előd NV4 is (zavaros számozás: az NV3, NV7 OPS és az NV10 egyidőben jelent meg), úgy az NV9 is képes MP3-állományok és filmek lejátszására.

hirdetés
[HWSW] A Samsung sikeres NV fényképezőgép-sorozata most újabb taggal bővült, az igen figyelemreméltó NV9 modellel. Az újdonság rejtett optikája ötszörös közelítésre képes, képérzékelője pedig tíz megapixeles képeket készít. Ahogy az NV3 és a közvetlen előd NV4 is (zavaros számozás: az NV3, NV7 OPS és az NV10 egyidőben jelent meg), úgy az NV9 is képes MP3-állományok és filmek lejátszására.

A Samsung pár éve szépen belehúzott, a piaci jelenléthez éppen elegendő minőség már a múlté, a korábbi fényképezők tessék-lássék jellegtelenségéből mára egy-két géposztály esetében kategóriahúzó modell is kerekedett. Az NV9 is ilyen fényképező lehet, a tíz megapixeles képérzékelő és az ötszörös zoomoptika már nem a legfontosabb két sor a műszaki adatokat tartalmazó listában.

Samsung NV9
Samsung NV9

Az NV9 nem csak fényképezőgépként használható, hanem hordozható médialejátszóként is, MP3-állományokkal éppúgy elboldogul, mint az MPEG4 kódolású filmekkel. A fotózás tekintetében is teljes a luxus, az arcfelismerő autofókusz a mosolyt éppúgy érzékeli, mint a véletlen pislogást. A vörösszem-hatás csökkentésére szolgáló vakuüzemmódhoz a kép elkészülte után csatlakozik a szoftveres vörösszem eltávolító is, amely az exponálás után közvetlenül, akár az elkészült képet az SD/SDHC kártyáról visszajátszva léphet működésbe. A fényképezőgép az érzékenységet akár ISO 3200-as értékre is állíthatja.

Az NV9 kézi beállíthatóságot nem, azonban teljes automata üzemmódot és sokoldalú témmaautomatikát kínál használójának. A teljesen kezdők kedvére a fotósegéd lehet, mely lépésről-lépésre vezeti végig a tulajdonost a fotós fogásokon a 2,7 hüvelykes kijelzőn. A véletlenül letörölt képek a windowsos lomtárhoz hasonlóan az NV9-ben is visszaállíthatók.

Samsung NV9
Samsung NV9

A 95x60x21 milliméteres Samsung NV9 lítiumion akkumulátorból nyeri a működéshez szükséges energiát, mely a fényképezőgépben tölthető, a mellékelt töltőegységgel, vagy egy közönséges USB kábellel is. A készülék igen hasznos újítása, hogy a telep állapotát és a memóriakártyán fennmaradó helyet a gépház tetején "analóg" műszerekkel jelzi. A fémvázas gép a tudásához képest nem lesz túlzottan drága, 230 eurós ár környékén fekete, rózsaszín és ezüst színekben vásárolható meg agusztustól.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.