:

Szerző: Koi Tamás

2008. július 17. 15:48

Itt az Opera Mobile 9.5 első bétája

A februári bejelentés után öt hónappal megjelent az Opera webböngésző okostelefonokhoz fejlesztett változatának új változata. Az Opera Mobile 9.5 egyelőre az első bétaverziónál tart, a végleges változathoz képest hiányzik még néhány funkció, a felhasználók azonban így is képet kaphatnak az új változat nyújtotta, elsősorban az interfészt érintő fejlesztésekről, ha letöltik az ingyenes próbaváltozatot .

[HWSW] A februári bejelentés után öt hónappal megjelent az Opera webböngésző okostelefonokhoz fejlesztett változatának új változata. Az Opera Mobile 9.5 egyelőre az első bétaverziónál tart, a végleges változathoz képest hiányzik még néhány funkció, a felhasználók azonban így is képet kaphatnak az új változat nyújtotta, elsősorban az interfészt érintő fejlesztésekről, ha letöltik az ingyenes próbaváltozatot.

Az egyelőre csak Windows Mobile-alapú telefonokkal együttműködő Opera Mobile 9.5 első bétája a fejlesztőcég szerint lényegesen gyorsabb lett, valamint az Opera legfrissebb renderelőmotorja, a Presto 2.1 által több webes szabványt is támogat elődjénél, az Opera Mobile 8.65-nél. Az új böngésző ezzel együtt egyszerűbb változatához, az Opera Minihez hasonlóan alaphelyzetben a teljes weboldalt megjeleníti a kijelzőn, a felhasználó a stylus segítségével zoomolhat és mozgatja a tartalmat. Az interfészt mindemellett jelentősen átdolgozták a fejlesztők az egyszerűbb áttekinthetőség és a könnyebb navigáció érdekében.

Opera Mobile 9.5
Opera Mobile 9.5: mindent tudni fog, amit az asztali változat

Az Opera Mobile 9.5-ös bétaverziójával lehetőség nyílik teljes weboldalak, vagy az oldalakba ágyazott képek lementésére is, a webfejlesztők pedig mostantól ezzel a változattal is használhatják az Opera Dragonfly fejlesztői alkalmazást az oldalak ellenőrzésére. Az új változat mindemellett egy a böngészőfülekhez hasonló szolgáltatást is kínál, támogatja a prediktív URL-bevitelt és tartalmazza a Google keresősávját is.

Az új verzió a számos újítás mellett szép számmal tartalmaz hiányosságokat és egyelőre hibásan működő funkciókat is -- a fejlesztők ígérete szerint a programozók a végleges változat megjelenéséig minden ilyen csorbát kiköszörülnek majd. Az Opera Mobile 9.5 első bétája így például jelenleg nem támogatja az ActiveX vezérlőket, nem működik a Flash lejátszás sem, némely esetben hibás az oldalak sortörése teljes nézetben, valamint a böngésző egyelőre elhasalt az ACID2 teszten is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.