Szerző: Bodnár Ádám

2008. július 15. 12:19

Távközlési szolgáltatások kiválasztásában próbál segíteni egy most indult oldal

Elindult a telkopiac.hu , amely áttekintést kíván nyújtani a Magyarországon elérhető távközlési szolgáltatásokról, segítve a fogyasztókat és a vállalkozásokat a számukra leginkább megfelelő ajánlat kiválasztásában.

[HWSW] Elindult a telkopiac.hu, amely áttekintést kíván nyújtani a Magyarországon elérhető távközlési szolgáltatásokról, segítve a fogyasztókat és a vállalkozásokat a számukra leginkább megfelelő ajánlat kiválasztásában.

A Telkopiac alaptevékenysége a telekommunikációs szolgáltatások összehasonlítása, az oldalon vezetékes, mobil, kábeles, műholdas és egyéb technológián nyújtott telefon-, internet- és tévészolgáltatások között kereshetnek az érdeklődők, akik a nekik tetsző díjcsomagra aztán elő is fizethetnek -- az oldal a jutalékokból él. Az üzemeltetők máris mintegy 20 szolgáltatóval kötöttek kereskedelmi megállapodást, és a számuk folyamatosan bővül -- mondta Nyilas Anita, a Telkopiacot létrehozó és üzemeltetést végző IDS-Team Kft. képviselője.

Az oldal ugyan már elérhető és működik, a szolgáltatásokat pedig folyamatosan fejlesztik, alakítják, részben a kereskedelmi partnerektől, részben a felhasználóktól beérkező visszajelzések alapján. Ez rá is fér a site-ra: fájó pont, hogy még nincs lehetőség egy adott lakóhelyen elérhető összes ajánlat közvetlen összehasonlítására, csak technológiák (pl. ADSL, kábel, mobilnet) szerinti bontásban. További hiányosság, hogy a teljes hazai piacot lefedni kívánó Telkopiacról hiányoznak a legnagyobb hazai szolgáltató, a Magyar Telekom csoport ajánlatai. Nyilas szerint még nem állapodtak meg a céggel, de őszre valószínűleg aláírt szerződésük lesz már.

Lapunk érdeklődésére Nyilas elmondta, havonta tízezres nagyságrendű látogatóra számítanak a Telkopiacon, ahol az egyes szolgáltatók, szolgáltatások megismerését fórum is segíti, emellett piaci hírekkel, információkkal is próbálják segíteni a döntést. További segítség a távközlési lexikon, ahol gyakran hallott kifejezések, rövidítések magyarázatát találják meg az érdeklődők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról