:

Szerző: Koi Tamás

2008. július 11. 10:03

Kedvezményes beszédroaming csomagok a Pannonnál, az adatroaming azonban továbbra is arcpirítóan drága

Roaming Hazahívó és Szomszédhívó néven új akciós szolgáltatásokat vezetett be kínálatába július elsejével a Pannon. A két új, számlás előfizetéssel rendelkező ügyfeleknek kialakított szolgáltatással az eddigieknél kedvezőbb percdíj mellett lehet hazatelefonálni külföldről, vagy a szomszédos országokba hívást kezdeményezni. Közben az Európai Bizottság adatroaming-tarifák letörésére irányuló ultimátuma július elsejével lejárt, a külföldi mobilinternet azonban egy fillérrel sem lett olcsóbb a Pannonnál.

[HWSW] Roaming Hazahívó és Szomszédhívó néven új akciós szolgáltatásokat vezetett be kínálatába július elsejével a Pannon. A két új, számlás előfizetéssel rendelkező ügyfeleknek kialakított szolgáltatással az eddigieknél kedvezőbb percdíj mellett lehet hazatelefonálni külföldről, vagy a szomszédos országokba hívást kezdeményezni. Közben az Európai Bizottság adatroaming-tarifák letörésére irányuló ultimátuma július elsejével lejárt, a külföldi mobilinternet azonban egy fillérrel sem lett olcsóbb a Pannonnál.

Halló otthon, halló szomszéd!

A most bevezetett Roaming Hazahívó szolgáltatás azoknak kínálhat kedvezőbb beszédhívási lehetőséget, akik Európába tervezik az idei nyaralásukat: a szolgáltatást megrendelő ügyfelek 70,8 forintos percdíjjal kezdeményezhetnek hívásokat az európai országokat tartalmazó 1-es roamingzónában. Erre a szolgáltatás aktiválásától számítva 30 napig van lehetőségük az előfizetőknek, akik egyszeri, 1200 forintos díj fejében vehetik igénybe a Roaming Hazahívót, vagyis annak érdemes ezt megrendelni, aki legalább 9 perc hanghívást indít külföldről.

A Szomszédhívó szolgáltatással a szomszédos országokban élő vagy nyaraló rokonok, barátok, ismerősök érhetők el olcsóbban: a 2008. július 1. és szeptember 30. között megrendelhető szolgáltatással 45 forintos percdíjért kezdeményezhetőek nemzetközi hívások bármely szomszédos országba, vezetékes és mobil irányba egyaránt. Az új generációs kártyás, valamint számlás tarifacsomagokkal igénybe vehető Szomszédhívó díja 240 forint, harminc napos időtartamra.

Ellenállnak

Miközben a Pannon a beszédroamingra vonatkozóan kedvezményes szolgáltatásokkal bővíti kínálatát, egyelőre semmi jele nem látszik annak, hogy a cég ezzel együtt meg akarna felelni az Európai Bizottság adatroaming-díjak csökkentését előirányzó felszólításának. Mint ahogy arról a HWSW korábban beszámolt, a szervezet illetékes biztosa, Viviane Reding még az év elején mintegy ultimátumként leszögezte, hogy amennyiben a mobilszolgáltatók önként nem hajlandóak az európai barangolási díjaik megvágására, a hatóság fogja megállapítani a díjmaximumot.

A magyarországi mobilszolgáltatók közül eddig a Vodafone és a T-Mobile engedett a felszólításnak: előbbi jóval a határidő lejárta előtt egy kedvezményes adatroaming szolgáltatással (Connect Roaming) bővítette portfólióját, melyet július elsejével minden EU-s országra kiterjesztett, utóbbi pedig jelentősen csökkentette adatroaming tarifáit az uniós tagországok partnerhálózataiban. A Pannonnál egyelőre semmi változás nincs ezen a téren, a cég a nemzetközi adatroaming kapcsolatnál egységesen 240 forintot számláz minden megkezdett 100 kilobájt után.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.