:

Szerző: Koi Tamás

2008. július 2. 14:46

Az uniós elvárások szerint igazított adatroaming-csomagján a Vodafone

Július elejével az összes uniós tagállamra kiterjeszti Connect Roaming csomagját a Vodafone, a cég ügyfelei így mostantól az EU teljes területén kedvezőbb feltételek mellett vehetik igénybe az adatroaming-szolgáltatást. A vállalat ezzel az Európai Bizottság hatósági szabályozásának mehet elébe -- a szervezet illetékes biztosa, Viviane Reding még az év elején mintegy ultimátumként leszögezte, hogy amennyiben a mobilszolgáltatók önként nem hajlandóak az európai barangolási díjaik megvágására, a hatóság fogja megállapítani a díjmaximumot.

[HWSW] Július elejével az összes uniós tagállamra kiterjeszti Connect Roaming csomagját a Vodafone, a cég ügyfelei így mostantól az EU teljes területén kedvezőbb feltételek mellett vehetik igénybe az adatroaming-szolgáltatást. A vállalat ezzel az Európai Bizottság hatósági szabályozásának mehet elébe -- a szervezet illetékes biztosa, Viviane Reding még az év elején mintegy ultimátumként leszögezte, hogy amennyiben a mobilszolgáltatók önként nem hajlandóak az európai barangolási díjaik megvágására, a hatóság fogja megállapítani a díjmaximumot.

A Vodafone mai sajtóközleményében emlékeztet rá, hogy tavaly az uniós távközlési biztos hasonló célt szolgáló, akkor a beszédátvitelre vonatkozó roamingtarifákkal kapcsolatos ajánlásának elsők közt felelt meg, amikor augusztus elsejével az úgynevezett 1-es, legolcsóbb roamingzónát átalakították eurozónává és besorolták alá az összes uniós tagországot. Ezekből az országokban ma percenként bruttó 144 forintért kezdeményezhetnek és 70,8 forintért fogadhatnak hívásokat a Vodafone előfizetői és feltöltőkártyás ügyfelei egyaránt.

Útlevél Kínába is

A szolgáltató az Európai Bizottság nyomására június végétől a kiszámíthatóbb és az általános adatroamingnál több nagyságrenddel olcsóbb internetezést nyújtó Connect Roaming csomagon is módosított. Így a szolgáltatást kiterjesztették az Európai Unió teljes területére, a lefedett országok közt az uniós tagállamok mellett ugyanakkor továbbra is megtalálható Albánia, Ausztrália, Egyiptom, Svájc, Törökország és Új-Zéland.

A Connect Roaming csomag használatával a Vodafone partnerhálózatain bruttó 3000 forintért 50 megabájtnyi adatforgalmat bonyolíthatnak le az előfizetők, erre az aktiválástól számítva maximum 24 óra áll rendelkezésükre. Aki a Connect Roaming igénybevétele nélkül használja a Vodafone internet vagy WAP szolgáltatásait külföldön, borsos összeget fizethet a hónap végén, az érvényben lévő díjszabás szerint ugyanis a partnerhálózatokban egy megabájtnyi adat forgalmazása legalább 1800 forintba kerül. A cég a wapozást 100, az internetezést 500 kilobájtos egységekben számlázza.

A Vodafone-nál az itthon egyedülálló adatroaming-csomag mellett továbbra is igénybe vehető a cég legnépszerűbb roamingszolgáltatása, a Vodafone Passport, mellyel egységes, 298,8 forintos kapcsolási díj megfizetése után az otthonival megegyező percdíjjal kezdeményezhetők hívások a külföldi partnerhálózatokból. Ezt a szolgáltatást a XXIX. Nyári Olimpiai Játékok alkalmával a játékok idejére Kínára is kiterjesztik.

A T-Mobile csökkentett, a Pannon kivár

A magyarországi T-Mobile június végén közölte, hogy korábbi ígéretének megfelelően július elsején egységesen bruttó 50 forintra csökkenti a 100 kilobájtos adatforgalmi egységek árát az Európai Unió tagállamaiban, valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon. A korábbi díjak 120 és 300 forint közé estek, vagyis az árcsökkentés közel 60 százalékos, ugyanakkor továbbra is mintegy 10-500-szor magasabb a belföldi csomagokban megvásárolható adatforgalom díjánál. A Pannon nemzetközi adatroaming-díja egységesen 240 forint 100 kilobájtonként.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.