Szerző: Ady Krisztián

2008. június 16. 10:38

A százdolláros Centro okostelefontól várja az áttörést a Palm

[DailyTech] Az olcsó, százdolláros Centro telefontól várja a Palm, hogy jobbra forduljon pénzügyi helyzete: a vállalat arra számít, hogy 2008-ban kétmillió telefont értékesít a tengerentúlon. Az első egymilliót már sikerült eladnia, a Centro tavaly októberben rajtolt Amerikában.

[DailyTech] Az olcsó, "százdolláros" Centro telefontól várja a Palm, hogy jobbra forduljon pénzügyi helyzete: a vállalat arra számít, hogy 2008-ban kétmillió telefont értékesít a tengerentúlon. Az első egymilliót már sikerült eladnia, a Centro tavaly októberben rajtolt Amerikában.

A Palm olcsó okostelefonja igen népszerű, a cég történetének leggyorsabban fogyó terméke. A Palm OS legutolsó változatát futtató Centro mostantól a Verizon Wireless-nél is megvásárolható, ami további lendületet adhat terjedésének. A Verizon előfizetők 99 dollárért juthatnak egy QWERTY billentyűzetes, bluoetooth-os, 64 megabájt beépített memóriájú, digitális kamerával szerelt telefonhoz.

A Palm ígérete szerint a közeljövőben megújítja Treo termékvonalát, amelyre rá is fér a frissítés: a 700-as sorozat még 2006-ban mutatkozott be, a windowsos változatban is hozzáférhető Treo 750 pedig több mint egy éve, 2007 januárjában jelent meg. A vállalat egyik fő problémája, hogy "saját" operációs rendszere, a Palm OS már négy éve nem frissült, és a linuxos alapokon nyugvó következő verzió 2009 eleje előtt nem várható.

Palm Centro
Palm Centro

A Palm Centro okostelefon Windows Mobile 6 Standard operációs rendszert futtattó változata, a Treo 500 itthon is kapható, nagyméretű és felbontású, de ennek megfelelően nem érintésérzékeny kijelzővel, teljes billentyűzettel, 3G/HSDPA gyors adatátvitellel. A billentyűzet főként SMS-írás, illetve a beépített azonnali üzenetküldő alkalmazások -- többek között a Windows Live Messenger -- használata során lehet igen előnyös, de az Office dokumentumok kezelése is egyszerűbben megoldható a QWERTY elrendezésű gombokkal.

[+] Kipróbáltuk: windowsos Palm Treo 500 okostelefon

A készülékkel számos webes szolgáltatás közvetlenül elérhető, például a Google Maps és az eBay is, de a szoftvert a Vodafone hálózatán elérhető Vodafone live! portál könnyebb elérésére is kihegyezték, ahol nem csak híreket, de akár letölthető, streamelhető videókat, játékokat is találhat az üzleti készülék tulajdonosa. A Palm készüléke a windowsos rendszernek köszönhetően könnyedén illeszthető vállalati környezetbe és szinkronizálható windowsos PC-kkel, Exchange rendszerrel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról