Szerző: Bányai György

2008. július 4. 10:53

Mától kapható itthon a GPS-sel és HSDPA-val felszerelt Nokia 6650

A hazai T-Mobile márkaboltjaiban a mai naptól megvásárolható a Nokia 6650 okoselefon, mely GPS vevőegységgel és HSDPA adatátviteli lehetőséggel egyaránt rendelkezik.

[HWSW] A hazai T-Mobile márkaboltjaiban a mai naptól megvásárolható a Nokia 6650 okoselefon, mely GPS vevőegységgel és HSDPA adatátviteli lehetőséggel egyaránt rendelkezik.

A szálcsiszolt fém borítású Nokia 6650-et a gyártó kifejezetten a T-Mobile számára készítette, azt más szolgáltatóknál nem lehet beszerezni. A telefon beépített GPS vevőegységének segítségével a helyzetmeghatározás- és a navigáció valósítható meg, a 3,6 Mb/s sebességre képes HSDPA modul pedig a szélessávú internetelérést teszi lehetővé. A szétnyitható 6650 okostelefonon a Symbian S60 Feature Pack 2 operációs rendszer fut, pontosabban annak harmadik kiadása, így a telefon nem nélkülözi a gyártó többi okostelefonjában megismert lehetőségeket sem.

Nokia 6650 Fold

A szétnyitható készülékház két kijelzőnek biztosít helyet, ezek közül a külső érintésérzékeny is, ezért a készülék bizonyos funkciói csukott állapotban is vezérelhetőek. A belső, 2,2 hüvelykes, 240x320 pixeles panel ezt a lehetőséget nélkülözi, a Series 60 felületet a szokásos gombokról irányíthatjuk. A 6650 két megapixeles fényképezőgéppel örökítheti meg az eseményeket, az elkészült képek microSD kártyákra, vagy a 30 megabájtnyi belső memóriára kerülhetnek.

A 112 grammos, 99,7x47,3x16,2 milliméteres 6650 fold a Nokia okostelefonjaiban megszokott személyes adatkezelő alkalmazások mellett MP3-lejátszót, FM-rádiót és Bluetooth kapcsolatot is kínál, a GPS modul pedig a beépített NaviGate alkalmazással is együttműködhet. Az igen kedvező árú készülék hazánkban csak a T-Mobile hálózatán üzemelhet, a szolgáltatótól két év hűségszerződés aláírásakor 50 ezer forintért (vagy 19980 forintos kezdőrészlettől) a mai naptól elvihető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról