:

Szerző: Ady Krisztián

2008. június 12. 11:58

Több mint tucatnyi új noteszgép a HP-tól

A felfrissített TouchSmart és a színekben bővelkedő HP DreamColor Display LCD-monitor mellett nem kevesebb mint 17 új notesgzépet mutatott be Berlinben, a Connecting Your World rendezvényén a Hewlett-Packard. Az új termékek száma meglepően nagy, elemzők szerint akár keménynek, agresszívnak is nevezhető a HP termékportfóliójának gyökeres frissítése riválisaival szemben.

[HWSW] A felfrissített TouchSmart és a színekben bővelkedő HP DreamColor Display LCD-monitor mellett nem kevesebb mint 17 új notesgzépet mutatott be Berlinben, a Connecting Your World rendezvényén a Hewlett-Packard. Az új termékek száma meglepően nagy, elemzők szerint akár keménynek, agresszívnak is nevezhető a HP termékportfóliójának gyökeres frissítése riválisaival szemben.

A megújulás a teljes termékportfóliót érinti a belépő szintű modellektől egészen a prémiumkategóriás noteszgépekig, a Voodoo Envy13 notebookról már az elmúlt napokban beszámoltunk. A HP Pavilion sorozat hat új modellel bővült, de a Compaq Presario sorozat is több új változattal büszkélkedhet. A készülékek mindegyike új dizájnnal érkezik, a termékkínálat pedig egy teljesen új sorozattal, az EliteBook prémiumkategóriával is bővül.

Az új Pavilion és Compaq Presario noteszgépek HP Imprint 2 névre keresztelt, "folyékony fémre" hasonlító, fényes felülettel a szemet csábítják. Az anyag- és komponensválasztásnál előtérbe került a környezetvédelem is, a kijelzőpanelek egy része például higanymentes, LCD-es háttérvilágítással rendelkezik. A különböző modellek között nem csak Inteles, hanem Turionos konfigurációkat is találhatunk, de a felsőkategóriás modellek között az új Intel Centrino 2 -- akár vPro technológiával kiegészítve -- platformra épített noteszekkel is találkozhatunk. A HP Pavilion Entertainment notebooksorozat láthatatlan, "magic chrome" billentyűi a készülék bekapcsolásakor villannak elő.

Az új Pavilion noteszgépek megkapták a korábban csak üzleti sorozatoknál elérhető ProtectSmart merevlemezvédelmet is, illetve egyes modelleken akár már eSATA külső csatolót is felfedezhetünk. A Compaq Presario noteszgépeknél különböző beépített vezeték nélküli hálózati megoldásokkal -- akár 3G-kártya -- is találkozhatunk, de a három új notebookban webkamera, analóg mikrofon és nagyfelbontású audió is helyet kaphat.

HP EliteBook 6930p
HP EliteBook 6930p

A prémiumkategóriás HP EliteBook sorozat jelenleg egyetlen tagból áll, melyet azonban a HP DuraCase névre keresztelt magnéziumötvözettel erősített, a manapság divatos anodizált, szálcsiszolt alumínium köntössel rendelkező ház véd, mely a MIL-STD 810F hadiipari előírásoknak megfelelő védelmet biztosít a hardverelemeknek. A HP szerint az alumíniumfelület első pillantásra sérülékenynek tűnhet, mégis hatszor jobban ellenáll a karcoknak, mint a korábban használat anyagok -- és teljesen újrahasznosítható.

A HP EliteBook 6930p 14,1 hüvelykes kijelzővel, 2,1 kilogrammos tömeggel büszkélkedhet, az opcionális Ultra Capacity akkumulátorral pedig a HP szerint akár 15 órán keresztül is üzemelhet egyetlen töltéssel. Az új noteszgépek júliustól lesznek megvásárolhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.