:

Szerző: Ady Krisztián

2008. június 10. 16:20

Továbbfejlesztette az érintőképernyős TouchSmart PC-it a HP

[VS] Továbbfejlesztette, átdolgozta, dizájnosabbá tette némileg TouchSmart PC-sorozatának új tagjait a HP. Az új TouchSmart IG504 és IQ506 modellek az iMac-ekkel feltalált PC-t a monitorba koncepció mentén születtek meg, azonban itt a monitor egyben egy Tablet PC felületéhez hasonlóan érintőképernyő is.

[VS] Továbbfejlesztette, átdolgozta, dizájnosabbá tette némileg TouchSmart PC-sorozatának új tagjait a HP. Az új TouchSmart IG504 és IQ506 modellek az iMac-ekkel feltalált "PC-t a monitorba" koncepció mentén születtek meg, azonban itt a monitor egyben egy Tablet PC felületéhez hasonlóan érintőképernyő is.

Az érintőképernyő mérete az egyik előrelépés a tavaly piacra dobott egyetlen modellel szemben, a 19 hüvelykes panelt 22 hüvelykes váltotta. A házat is továbbfejlesztették egy kicsit, a hátoldalon állítható lábat kapott. A nagyobb kijelző ellenére az ár is csökkent, a korábbi 1779 dolláros cimkével ellentétben a kisebbik változat már 1299 dollárért hazavihető. A plusz TV-tunerrel, a gyorsabb processzorral és nagyobb merevlemezzel szerelt, okosabb IQ506 kétszáz dollárral többe kerül.

A TouchSmart készülékek érintőképernyőjét a Vista beépített Tablet funkciói is használni tudják, de a HP saját TouchSmart szoftvert is mellékel a PC-khez, melyekkel akár a médialejátszás, a képek kezelése is megoldható pusztán az ujjunkkal.

HP TouchSmart 2
HP TouchSmart 2

A TouchSmart IQ504 modellben 2 GHz-es Intel Core 2 Duo T5750 processzor, 4 gigabájtnyi memória, 320 gigabájtos merevlemez és integrált Intel GMA X3100 grafikus lapja dolgozik, míg a drágább IQ506-ban 2,16 GHz-es Core 2 Duo T5850 processzor, szintén 4 gigabájtnyi memória, 500 gigabájtnyi merevlemez és 256 megabájtnyi saját memóriával rendelkező Nvidia GeForce 9300 M GS grafikus lapja található.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.