:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. június 10. 09:56

Kockázati tőkebefektetőhöz csatlakozik a Sun Microsystems tudományos vezetője, John Gage

Elhagyja a Sun Microsystemst, és magántőke-cégnél folytatja pályafutását John Gage, aki legutóbb a kaliforniai szerver- és szoftvergyártó vezető kutatójaként és tudományos igazgatójaként dolgozott. A 65 éves Gage a Kleiner Perkins Caufield & Byers kockázati tőkebefektetési társuláshoz csatlakozik, ahol elsősorban zöld technológiákkal foglalkozik majd.

[HWSW] Elhagyja a Sun Microsystemst, és magántőke-cégnél folytatja pályafutását John Gage, aki legutóbb a kaliforniai szerver- és szoftvergyártó vezető kutatójaként és tudományos igazgatójaként dolgozott. A 65 éves Gage a Kleiner Perkins Caufield & Byers kockázati tőkebefektetési társuláshoz csatlakozik, ahol elsősorban "zöld" technológiákkal foglalkozik majd.

A Kleiner Perkins Caufield & Byers a múlt hónapban hozott létre egy 500 millió dolláros tőkealapot, amelyet környezetbarát technológiákkal foglalkozó cégek felvirágoztatására kíván fordítani. Gage elmondása szerint a Sunnál 25 éven át olyan készülékeken dolgozott, amelyek energiát használnak el, úgyhogy most itt az ideje olyan cégeknek segítenie, amelyek az energia megőrzését tűzték ki célul.

A halk szavú, szimpatikusan szerény Gage egyike a Sun alapítóinak, de itthon nem tartozik a cég legismertebb arcai közé. A közgazdász-matematikus végzettségű szakember 1982-ben a Berkeley egyetemen ismerkedett meg Bill Joy-jal, a Berkeley UNIX atyjával, amely számos modern UNIX-nak, többek között a Solarisnak és a különféle BSD-változatoknak is az alapja. Gage és Joy 1982-ben hagyták ott a Berkeleyt, hogy megalapítsák a Sun Microsystems-et.

A Kleiner Perkins Caufield & Byers és a Sun között szoros a kötődés, 1982-ben a kockázati tőkebefektetési cég segített a Sunnak megtenni az első lépéseket, és a vállalat alapítói közül Bill Joy mellett Vinod Khosla is dolgozott a Kleinernek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.