Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Új néven rendezik meg idén a Linux Tábort, elsősorban rendszergazdáknak

Bodnár Ádám, 2008. június 09. 12:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A nyári Linux Tábort 2008-ban ismét Szerencsen rendezik, azonban az idén hetedik éve megtartott rendezvény neve Linux Akadémiára változott, azt jelezve, hogy ma már elsősorban a szakmáról szól.

[HWSW] A nyári Linux Tábort 2008-ban ismét Szerencsen rendezik, azonban az idén hetedik éve megtartott rendezvény neve Linux Akadémiára változott, azt jelezve, hogy ma már elsősorban a szakmáról szól.

A július 6-án kezdődő Linux Akadémia során a szabad operációs rendszerrel foglalkozók minden nap összesen 6 órán át mélyíthetik el a tudásukat, délelőtt 3 órás elméleti előadásokkal, délután pedig ugyanilyen hosszúságú gyakorlatokkal. Az előadások támája változatos, ami közös bennük, hogy egy-egy problémát (pl. hálózatfelügyelet, fürtözött rendszerek, határvédelem, vékonykliensek, szerverek mentése, VPN, alkalmazásfejlesztés) a lehető legrészletesebben járnak körül.

Elsősorban gyakorló és leendő rendszergazdákat várnak a szervezők, de a kezdőknek is szívesen segítenek megtenni az első lépéseket a szabad operációs rendszer világában -- az ő számukra minden délelőtt 4 órás intenzív alapozó képzést tartanak. Az elméleti és gyakorlati képzések mellett természetesen szabadidős tevékenységek is szerepelnek a Linux Akadémia programjában. A szervezők június 22-ig várják a jelentkezéseket.