Szerző: Bodnár Ádám

2008. június 9. 12:02

Új néven rendezik meg idén a Linux Tábort, elsősorban rendszergazdáknak

A nyári Linux Tábort 2008-ban ismét Szerencsen rendezik, azonban az idén hetedik éve megtartott rendezvény neve Linux Akadémiára változott, azt jelezve, hogy ma már elsősorban a szakmáról szól.

[HWSW] A nyári Linux Tábort 2008-ban ismét Szerencsen rendezik, azonban az idén hetedik éve megtartott rendezvény neve Linux Akadémiára változott, azt jelezve, hogy ma már elsősorban a szakmáról szól.

A július 6-án kezdődő Linux Akadémia során a szabad operációs rendszerrel foglalkozók minden nap összesen 6 órán át mélyíthetik el a tudásukat, délelőtt 3 órás elméleti előadásokkal, délután pedig ugyanilyen hosszúságú gyakorlatokkal. Az előadások támája változatos, ami közös bennük, hogy egy-egy problémát (pl. hálózatfelügyelet, fürtözött rendszerek, határvédelem, vékonykliensek, szerverek mentése, VPN, alkalmazásfejlesztés) a lehető legrészletesebben járnak körül.

Elsősorban gyakorló és leendő rendszergazdákat várnak a szervezők, de a kezdőknek is szívesen segítenek megtenni az első lépéseket a szabad operációs rendszer világában -- az ő számukra minden délelőtt 4 órás intenzív alapozó képzést tartanak. Az elméleti és gyakorlati képzések mellett természetesen szabadidős tevékenységek is szerepelnek a Linux Akadémia programjában. A szervezők június 22-ig várják a jelentkezéseket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról