Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Bemutatta legújabb windowsos, GPS-es okostelefonját a Samsung

Ady Krisztián, 2008. június 09. 12:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Végre hivatalosan is bemutatta legújabb windowsos okostelefonját a Samsung, mellyel kétségkívül a HTC legutóbbi gyémántjára, a Touch Diamondra licitálnának rá a koreaiak. Az i900 Omniában hatalmas érintőképernyő, 5 megapixeles kamera, és GPS-vevő is helyet kapott.

hirdetés
[HWSW] Végre hivatalosan is bemutatta legújabb windowsos okostelefonját a Samsung, mellyel kétségkívül a HTC legutóbbi gyémántjára, a Touch Diamondra licitálnának rá a koreaiak. Az i900 Omniában hatalmas érintőképernyő, 5 megapixeles kamera, és GPS-vevő is helyet kapott.

A Windows Mobile 6.1 Pro operációs rendszert futtató telefonba minden csúcstechnológiát belerakott a Samsung, ami ma elérhető. Az érintőképernyő 400 x 240 pixeles, 3,2 hüvelykes, az arckövető, mosolyérzékelő kamera autofókuszos, 5 megapixeles. A fotókat, képeket földrajzi koordinátákkal is elláthatjuk, hiszen a GPS-vevő sem maradhatott ki a telefonból, melyhez már csak egy navigációs szoftvert kell vásárolnunk.

A 7,2 megabit/s-os letöltésre képes HSDPA-modult Wi-Fi és Bluetooth kommunikációs képesség egészíti ki, utóbbi sztereó fülhallgatókkal is együttműködik. A beépített memória az iPhone-t és más audiolejátszókat idéz, a 8 és 16 gigabájtnyi kapacitást ráadásul microSD kártyával tovább bővíthetjük. A fémházba bújtatott i900 Omnia mindezek ellenére csupán 12,5 mm vékony!

Samsung i900 Omnia

Az érintésérzékeny panelre kihegyezett felület a kamerát és a beépített gyorsulásmérőt is fel tudja használni a menü kezelésére, így egyes funkciókat anélkül tudunk működtetni, hogy akár csak egyetlen valódi, vagy virtuális gombot lenyomnánk a telefonon. Az iPhone-hoz hasonlóan a felület együtt forog a készülékkel, oldalra döntve automatikusan átvált fekvő állapotba.

Az i900 Omniát RDS-es FM-rádióval és USB-porttal is felszerelte a Samsung, így lényegében minden funkció elérhető ebben az egyetlen készülékben amit ma egy navigációs eszköz, egy telefon, egy tenyérgép és egy video- és zenelejátszó magáénak tudhat. A készülék júliustól lesz kapható Európában, egyelőre ismeretlen áron.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!