Szerző: Ady Krisztián

2008. június 9. 12:10

Bemutatta legújabb windowsos, GPS-es okostelefonját a Samsung

Végre hivatalosan is bemutatta legújabb windowsos okostelefonját a Samsung, mellyel kétségkívül a HTC legutóbbi gyémántjára, a Touch Diamondra licitálnának rá a koreaiak. Az i900 Omniában hatalmas érintőképernyő, 5 megapixeles kamera, és GPS-vevő is helyet kapott.

[HWSW] Végre hivatalosan is bemutatta legújabb windowsos okostelefonját a Samsung, mellyel kétségkívül a HTC legutóbbi gyémántjára, a Touch Diamondra licitálnának rá a koreaiak. Az i900 Omniában hatalmas érintőképernyő, 5 megapixeles kamera, és GPS-vevő is helyet kapott.

A Windows Mobile 6.1 Pro operációs rendszert futtató telefonba minden csúcstechnológiát belerakott a Samsung, ami ma elérhető. Az érintőképernyő 400 x 240 pixeles, 3,2 hüvelykes, az arckövető, mosolyérzékelő kamera autofókuszos, 5 megapixeles. A fotókat, képeket földrajzi koordinátákkal is elláthatjuk, hiszen a GPS-vevő sem maradhatott ki a telefonból, melyhez már csak egy navigációs szoftvert kell vásárolnunk.

A 7,2 megabit/s-os letöltésre képes HSDPA-modult Wi-Fi és Bluetooth kommunikációs képesség egészíti ki, utóbbi sztereó fülhallgatókkal is együttműködik. A beépített memória az iPhone-t és más audiolejátszókat idéz, a 8 és 16 gigabájtnyi kapacitást ráadásul microSD kártyával tovább bővíthetjük. A fémházba bújtatott i900 Omnia mindezek ellenére csupán 12,5 mm vékony!

Samsung i900 Omnia

Az érintésérzékeny panelre kihegyezett felület a kamerát és a beépített gyorsulásmérőt is fel tudja használni a menü kezelésére, így egyes funkciókat anélkül tudunk működtetni, hogy akár csak egyetlen valódi, vagy virtuális gombot lenyomnánk a telefonon. Az iPhone-hoz hasonlóan a felület együtt forog a készülékkel, oldalra döntve automatikusan átvált fekvő állapotba.

Az i900 Omniát RDS-es FM-rádióval és USB-porttal is felszerelte a Samsung, így lényegében minden funkció elérhető ebben az egyetlen készülékben amit ma egy navigációs eszköz, egy telefon, egy tenyérgép és egy video- és zenelejátszó magáénak tudhat. A készülék júliustól lesz kapható Európában, egyelőre ismeretlen áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról