Szerző: Bányai György

2008. június 5. 09:06

Az ASUS teljes HD-támogatással megerősített szórakoztató PC-t jelentett be

Az ASUS bejelentette kisméretű Nova Lite PX24 asztali számítógépét, amely kimondottan szórakoztatásra termett, a gyártó külön kiemelte, hogy az 1080p felbontású videókkal is elboldogul. A nagyteljesítményű PC ráadásul igen csendes is, mindössze 26 decibellel terheli a környezetét.

[HWSW] Az ASUS bejelentette kisméretű Nova Lite PX24 asztali számítógépét, amely kimondottan szórakoztatásra termett, a gyártó külön kiemelte, hogy az 1080p felbontású videókkal is elboldogul. A nagyteljesítményű PC ráadásul igen csendes is, mindössze 26 decibellel terheli a környezetét.

Az ASUS a Nova Lite PX24-et leginkább házi szórakoztatóközpontok alappilléreként képzeli el, a HD videolejátszást hardveresen gyorsító ATI 620LE grafikus vezérlő által létrehozott kép mellé Realtek Azalia ALC888 lapka által feldolgozott 5.1 csatornás hang érkezik, amelynek része a Dolby Digital Live támogatás is. A hangrendszer képes a PC hangjeleit egyetlen S/PDIF kábelen keresztül 5.1 csatornás DTS jellé konvertálni. Ha egyéb lehetőség nem állna rendelkezésre, a hangok a beépített hangszórókon is megszólalhatnak.

A Lite PX24 képes fogadni az MXM videochip-bővítéseket, ezáltal akár az erőforrásigényes játékok által elvárt megjelenítési teljesítmény is megvalósítható. A legolcsóbb változatban 1,2 gigahertzes Intel Celeron 220 processzor dolgozik, amely mellé két gigabájt rendszermemóriát illesztettek. A háttértárat SATA merevlemez testesíti meg, melynek kapacitása 160, illetve 250 gigabájt között változhat. Jóllehet, a bejelentés során erről nem tett a gyártó említést, a tárterület méretéből arra következtethetünk, hogy az alkalmazott tároló az asztali gépekben elterjedt 3,5 hüvelykes meghajtó helyett 2,5 hüvelykes noteszgép merevlemez.

ASUS Nova Lite PX24

A parányi, 1,5 kilogrammos, 242x184x51 milliméteres számítógép rendelkezik DVI-I és HDMI kimenettel is, természetesen a hagyományos VGA port mellett. A hálózati kapcsolatokért vezetékes és vezeték nélküli csatolók egyaránt felelhetnek, a Lite PX24-be mindkettő beépítésre került. Bekapcsoláskor Vista Home Premium operációs rendszer köszönhet ránk, melynek része a Media Center alkalmazás, amely megkönnyítheti a multimédiás tartalmak közötti navigációt. A Nova Lite PX24 hamarosan piacra kerül, egyelőre ismeretlen áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról