:

Szerző: Bányai György

2008. május 28. 14:51

Symbianos okostelefon Safari böngészővel

A Samsung bejelentette L870 okostelefonját. A mobil Symbian V9.3 operációs rendszerének Series 60 felületén az Apple Safari böngészője fut, elsőként más gyártó termékében.

[HWSW] A Samsung bejelentette L870 okostelefonját. A mobil Symbian V9.3 operációs rendszerének Series 60 felületén az Apple Safari böngészője fut, elsőként más gyártó termékében.

A szétcsúsztatható Samsung L870 letisztult fém burkolata 13,5 milliméter vékony, mely alá 3,6 Mb/s sebességű HSDPA modul is került. Az ezáltal forgalmazott adatok az iPhone-ban látható Safari böngészőn jelenhetnek meg. A Symbian operációs rendszerre elérhető több mint 6000 alkalmazáshoz a gyártó is hozzátesz, a készülékben saját feladatkezelő, teendőlista és a személyes adatkezelő alkalmazásokhoz tartozó főképernyő található.

A készülék főkijelzője 2,4 hüvelykes, rajta 240x320 képpont jelenhet meg 16 millió színben. A multimédiás alkalmazások nem merülnek ki az MP3, AAC, AAC+, RA, AMR és WMA formátumot ismerő zenékkel és H.263, MPEG4, RealVideo és WMV videoállományokkal elboldoguló médialejátszóban, emellé FM-rádió is került. A készülék-készülék közötti kommunikáció Bluetooth 2.0 EDR és USB 2.0 kapcsolaton keresztül is megvalósítható.

Samsung L870

A 103,5x50,5x13,5 milliméteres Samsung L870 száz megabájt belső memóriával rendelkezik, amelyet MicroSD kártyákkal lehet bővíteni. Ezekre a tárterületekre a hátoldal három megapixeles fényképezőgépe által készített fotók is kerülhetnek. Az L870 árával kapcsolatban csak találgathatnánk, konkrétum nem hangzott el ezzel kapcsolatban, de annyi kiderült, hogy augusztustól várható az európai szolgáltatók kínálatában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.