Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Ericsson kutatólabort adtak át a BME Elektronikus Eszközön Tanszékén

Bodnár Ádám, 2008. május 27. 15:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Ericsson Magyarország már harmadik, egyetemi kooperációban működő kutatólaboratóriumát adta át a BME Elektronikus Eszközök Tanszékén.

hirdetés
[HWSW] Az Ericsson Magyarország már harmadik, egyetemi kooperációban működő kutatólaboratóriumát adta át a BME Elektronikus Eszközök Tanszékén.

Az új laboratóriumban elsősorban programozható mikroáramkörökkel (pl. FPGA, DSP, hálózati processzor) megvalósított komplex rendszerek kutatását, valamint termikus és/vagy nagyfrekvenciás hatásokat is figyelembe vevő eszközök tervezését sajátítják el a jövő villamosmérnökei. Az Ericsson Magyarország és a BME együttműködése segítségével a hallgatók folyamatosan a modern elektronikai iparból érkező kihívásokkal szembesülhetnek és a tanszék tudományos hátterére támaszkodva a fogyasztói igényekre reagáló korszerű megoldásokat dolgozzanak ki önálló alkotómunkájuk során, amivel piacképes tudást és gyakorlatot szerezhetnek.

"A központ megnyitása fontos jelzése annak, hogy a hazai tudományos bázis a vezető világcégeken keresztül lehet képes bekapcsolódni a globális innovációs láncba" -- mondta Pálinkás József, az MTA elnöke. "Az egyetemi és akadémiai kutatóhelyek ilyen kapacitásainak a megismertetése révén növelhető a vállalkozások kutatás-fejlesztési ráfordítása." Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója az ünnepélyes labaravatáson kiemelte, hogy az Ericsson Magyarország a legnagyobb hazai telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalat, ahol példaértékű az oktatás-ipari megvalósítás láncolata.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.