:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 27. 13:48

A piacnál gyorsabban növekedik a NetApp

A versenytársaknál gyorsabban növekedett a legutóbbi negyedévben a NetApp, amely a DNS Hungária révén már magyarországi disztribútorral is bír. A hálózati adattárolási berendezések gyártójaként ismertté vált cég éves szinten 17 százalékkal növelte forgalmát.

[HWSW] A versenytársaknál gyorsabban növekedett a legutóbbi negyedévben a NetApp, amely a DNS Hungária révén már magyarországi disztribútorral is bír. A hálózati adattárolási berendezések gyártójaként ismertté vált cég éves szinten 17 százalékkal növelte forgalmát.

A NetApp a negyedik pénzügyi negyedévben 17 százalékkal növekedés után 938 millió dolláros forgalomról számolt be, a nettó nyereség azonban egyszeri tételek miatt 90 millió dolláron stagnált. A teljes pénzügyi évet 3,3 milliárdos forgalommal zárta a NetApp, ez 18 százalékos bővülésnek felel meg. Az idei évre 3,79-3,95 milliárd dolláros bevételt jövendölnek a cégnél.

A vállalat örömmel jelentette be, hogy a negyedév során 23 százalékkal növelte tárolóeszköz-eladásait, vagyis az összes versenytársnál nagyobb bővülést tudott elérni, így piaci részesedést nyert. Az IDC negyedik negyedéves piacelemzése szerint 2007-ben a NetApp a piaci átlagnál több mint háromszor gyorsabban növelte eladásait, és minden szegmensben részesedést hódított el a versenytársaktól. A NetApp az 5 százalékkal növekedő piacon 7,5 százalékos részesedést birtokol az IDC alapján.

A NetApp a negyedéves pénzügyi adatok bejelentésére rendezett elemzői konferenciahíváson elmondta, az utóbbi időben megerősítették értékesítési csapatukat, valamint átfogó marketing-kampányt indítottak a márkaismertség növelése céljából. A cég szerint a sales kapacitás szűkössége volt a gátja a további növekedésnek, ezért a legutóbbi negyedév során több mint 500 dolgozót vettek fel, aminek köszönhetően a létszám 7600 fölé nőtt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.