:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 27. 12:13

Az Actel megvásárlásával saját infrastruktúrához jutott az EnterNet

Egy tegnap megkötött megállapodás értelmében a saját Actel az EnterNet cégcsoport részévé válik, az Actel tulajdonosa, a részben ciprusi kormányzati kézben levő CYTA cserébe 20 százalékos részesedést szerez az EnterNet Investben. A 700 millió forint értékű tranzakció egy hónapon belül lezárulhat.

[HWSW] Egy tegnap megkötött megállapodás értelmében a saját Actel az EnterNet cégcsoport részévé válik, az Actel tulajdonosa, a részben ciprusi kormányzati kézben levő CYTA cserébe 20 százalékos részesedést szerez az EnterNet Investben. A 700 millió forint értékű tranzakció egy hónapon belül lezárulhat.

Christos Limnatitis, a CYTA üzemeltetési és karbantartási vezetője, szerint a műszaki hálózat kiépítése és a korlátozott értékesítési hálózat kialakítása után az Actel Zrt. döntéshelyzetbe került. Egyik lehetséges megoldás az értékesítési hálózat további megerősítése volt, a másik lehetőségnek a stratégiai együttműködés kialakítását látták egy olyan vállalattal, mely már kiépített, széleskörű és jól működő értékesítési hálózattal rendelkezik. "Az EnterNet Magyarországon egy dinamikusan fejlődő vállalat, a két vállalat tudásával még tovább erősödhet az EnterNet szerepe" -- mondta Limnatitis.

Mivel az Actel Magyarországon saját hálózatán biztosította az internethozzáférést az ügyfelek számára, az EnterNet az akvizícióval beléphet azon cégek szűk körébe, amelyek saját infrastruktúrával rendelkeznek. Ez az adat-, hang- és tartalomszolgáltatás műszaki megoldása és árazása terén is nagy rugalmasságot biztosít, ráadásul a vállalat a hálózat szabad kapacitását más alternatív internetszolgáltatóknak is értékesítheti.

"Az Actel Zrt. beolvadásával lehetővé vált számunkra, hogy mindenkitől függetlenül szolgálhassuk ki az ügyfeleket a szélessávú internet piacon. Ez lehetőséget biztosít számunkra új műszaki tartalmú és árazású szolgáltatások kialakítására, és ezzel az előrelépéssel reményeim szerint még nagyobb szerepet tölthetünk be a hazai internetpiacon" -- mondta Bauer Róbert, az EnterNet cégcsoport igazgatóságának elnöke. "A saját hálózati infrastruktúra megteremtésével amellett, hogy most már lehetőségünk van akár szimmetrikus internet szolgáltatás, vagy – szükség esetén – a letöltésinél is nagyobb feltöltési sebesség biztosítására ügyfeleink részére, mint új alternatív nagykereskedelmi szolgáltató is megjelenünk a piacon."

[+] Áremelkedés és összeolvadások előtt a hazai ADSL-piac

Az EnterNet hazai előfizetői tábora mintegy 50 ezer magánszemélyt és vállalatot számlál, ezekhez csatlakozik az Actel 3 ezres tábora. A két vállalat egyesülése az Actel ügyfelei részére semmilyen változással nem jár, az EnterNet a korábban megkötött szerződés szerint biztosítja szolgáltatásait az előfizetők részére. Egyelőre az Actel márkanév sem szűnik meg, az EnterNet fokozatosan igyekszik konszolidálni a vállalatot a cégcsoportba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.