Szerző: Bányai György

2008. május 27. 10:20

Nyolc megapixeles fotómobil Canon képfeldolgozó áramkörrel

A mobiltelefon-iparban is kipróbálja magát a Canon, fényképezőgépeiben szolgálatot teljesítő harmadik generációs DIGIC képfeldolgozó áramköre most egy nyolc megapixeles mobiltelefonban is munkálkodik.

[HWSW] A mobiltelefon-iparban is kipróbálja magát a Canon, fényképezőgépeiben szolgálatot teljesítő harmadik generációs DIGIC képfeldolgozó áramköre most egy nyolc megapixeles mobiltelefonban is munkálkodik.

A kínai K-Touch C280 telefon a többi mobilhoz hasonlítva testes külsőben zárja egységbe a háromszoros zoomoptikát, a Samsungtól származó nyolc megapixeles képérzékelőt és a Canon digitális fényképezőgépeiben alkalmazott DIGIC III képfeldolgozó processzort. A mobil kijelzőjén a Canon fényképezőgépeit idéző menürendszer jelenhet meg, de a kameraállapottal kapcsolatos ikonok sem lesznek ismeretlenek Canon gépet valaha is használók számára.

A C280 billentyűzete szokatlan elrendezésben egyesíti a kapcsolattartáshoz és a képalkotáshoz tartozó gombokat, ötállású navigálóbillentykből kettőt is találhatunk. Természetesen az optika gyújtótávolságára is hatással lehetünk, erre a kétállású zoomgombok használhatók.

K-Touch C280

A Canon jelenlegi EOS, IXUS és PowerShot modelljeiben szolgálatot teljesítő DIGIC III képfeldolgozó processzora mellett a Samsung nyolc megapixeles képérzékelő modulja is nagy dobás, ennek mérete 10,5x11,5x9,4 milliméter. Utóbbi viszonylag kevés zajt termel, ez teszi lehetővé, hogy akár ISO 1600-as érzékenység is kiválasztható, természetesen a zajszűrő áramkörök erőteljes ráhatása mellett.

A LED vakuval is felszerelt K-Touch C280 mobiltelefon optikájának lehetőségei között a makro üzemmódot is megtalálhatjuk. A mobil úgy tűnik, csak Kínában kerül forgalomba, ennek pontos időpontját és várható fogyasztói árát azonban még nem ismerhetjük. A gyártó a készüléket -- mely csak az első fecske Canon képfeldolgozó processzorral -- a jelenleg nyitva tartó a kínai CHITEC rendezvényen is kiállította.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról