Szerző: Bányai György

2008. május 26. 11:06

Érkezőben a Pentax tíz megapixeles vízálló fényképezőgépe

A Pentax bejelentette tíz megapixeles Optio W60 vízálló fényképezőgépét, melyet az Olympus hasonló megoldásának ellenlábasaként dob majd nyár közepétől piacra.

[HWSW] A Pentax bejelentette tíz megapixeles Optio W60 vízálló fényképezőgépét, melyet az Olympus hasonló megoldásának ellenlábasaként dob majd nyár közepétől piacra.

A nyaralások során a rejtett, ötszörös közelítésre alkalmas optikával ellátott Optio W60 békalábbal és légzőpipával felfedezni indulók kedvence lehet, azonban vízzel szembeni ellenállóképessége nem lesz elegendő a palackkal merülő profiknak, mert a W60 "mindössze" négy méterig garantálja a hibamentes víz alatti üzemet. A fényképező SD/SDHC kártyákra menti a képeket amelyekre természetesen felszíni témák is kerülhetnek.

A vízálló (ezáltal porvédett is) kialakítás miatt a gépre nem kell túlzottan ügyelni, szemerkélő esőben, havazáskor, vagy akár viharban is nyugodt szívvel használató, ellentétben a hétköznapi modellekkel, amelyeket ilyenkor célszerű nem elővenni. A tíz megapixeles készülék optikája széleslátószögű, az ötszörös optikai közelítés kisfilmes rendszerre átszámítva 28 milliméterről indul, közepes F3,5 fényerőről, amelyet a két képet összeillesztő ultraszéles fényképezési mód tolhat ki 21 milliméterig, természetesen digitális utómunkával. A fényképezőgép hátoldali kijelzője 2,5 hüvelykes, az ISO érzékenység pedig egyészen 6400-as értékig állítható.

Pentax Optio W60

Az 1280x720 képpontos moziüzemmódot, arcfelismerést és mosolyidőzítést is kínáló Optio W60 nem csak a vízzel, hanem az alacsony hőmérséklettel szemben is ellenálló, használni akár -10 Celsius fokos környezetben is lehet. A fényképezőgép sajnos sok nyaraló számára későn, csak júliusban kerül piacra, 330 dolláros áron. Az összehasonlítás kedvéért a szintén tíz megapixeles képeket készítő Olympus Stylus 1030 SW 400 dollárért tíz méterig kínálja a víz alatti fényképezés lehetőségét.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 12:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.