Szerző: Bányai György

2008. május 26. 17:10

A Fuji két kompaktgéppel is készül a nyárra

A Fujifilm komolyan veszi az idei nyarat, ezt két kompaktfényképezőgéppel is bizonyítja, melyeket a napokban jelentett be. Az újdonságok nyolc és tíz megapixeles képeket készíthetnek.

[HWSW] A Fujifilm komolyan veszi az idei nyarat, ezt két kompaktfényképezőgéppel is bizonyítja, melyeket a napokban jelentett be. Az újdonságok nyolc és tíz megapixeles képeket készíthetnek.

A Fujifilm frissített A-sorozatán, melynek legújabb tagját, a FinePix A850-et nyolc megapixeles CCD képérzékelővel látta el. A fényképezőgép lekerekített, üde vonalvezetésű, hagyományos formában tálalja a háromszoros közelítésre alkalmas zoomoptikát, valamint a 154 ezer képpontos 2,5 hüvelykes kijelzőt. A készülék ISO 800-as érzékenységet teljes felbontásban is tudja, témaautomatikája pedig 14 fotózási körülményt ölel át. A mozgókép üzemmód VGA-felbontás esetén is tartani tudja a szem által folyamatosnak látott harminc képkockás másodpercenkénti sebességet. Az alacsony áron piacra kerülő fényképezőgép 24 megabájt belső memóriával és xD kártyahellyel egyaránt rendelkezik.

Fujifilm FinePix A850

A gyártó másik újdonsága a lapos, rejtett optikás Z-sorozatába illeszkedik. A Z200fd kereken tíz megapixel rögzítésére képes, a stílusosan elegáns burkolatba rejtett optika pedig ötszörös közelítésre is alkalmas. A készülék elektronikája elboldogul az arcfelismeréssel, az érzékenység pedig ISO 100 és ISO 1600 értékek között választható ki. A vékony készülékház 134 grammot nyom, mérete pedig 92x55,7x20 milliméter. A hátoldalon 230 ezer képpontos, 2,7 hüvelykes kijelző foglalja el a központi helyet. Természetesen ahogy a belépőszintű A850, úgy a Z200fd is alkalmas a harminc képkockás mozik felvételére VGA felbontásban. A képek xD kártyára, vagy a beépített 52 megabájt belső memóriába kerülhetnek.

Fujifilm FinePix Z200fd

A két készülékkel kapcsolatban csak a piacra érkezés dátuma ismert, a várható fogyasztói árról a gyártó a bejelentés során nem tett említést. Európában az olcsónak ígérkező FinePix A850 már július elején, a prémiumkategóriás Z200fd azonban viszonylag későn, csak augusztusban kerülhet a boltok polcaira.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról