Szerző: Bányai György

2008. május 19. 16:14

A Fujitsu bejelentette hosszútávfutó merevlemezét

A Fujitsu tegnap jelentette be új, 2,5 hüvelykes, 250 gigabájtos merevlemezét, amelyet a gyártó speciálisan az erősen igénybevett, 0-24 órás folyamatos terhelésnek kitett eszközökbe szán. Az új meghajtó nyár végétől kapható.

[HWSW] A Fujitsu tegnap jelentette be új, 2,5 hüvelykes, 250 gigabájtos merevlemezét, amelyet a gyártó speciálisan az erősen igénybevett, 0-24 órás folyamatos terhelésnek kitett eszközökbe szán. Az új meghajtó nyár végétől kapható.

A Fujitsu új fejlesztésű sorozatába illeszkedő, 2,5 hüvelykes MHZ2 BK meghajtót kimondottan a feszített tempót igénylő környezetekhez ajánlja, vagyis szerverekbe, tárolókba. A meghajtó 250 gigabájt nyi adat tárolására elegendő kapacitást biztosít, lemeztnyérjai pedig 7200-as percenkénti fordulaton forognak. Az újdonság a vállalati, illetve ipari berendezésekben előforduló terhelést is képes elviselni, akár 0-24 órás üzemben is. További felhasználási területek lehetnek az ATM automaták és az értékesítési terminálok, amelyeknek szintén közös jellemzője a folyamatos működés.

Fujitsu MHZ2 BK

A tároló annak ellenére, hogy 7200-as fordulatszámon forog, nem termel sok hőt. A Fujitsu az MHZ2 BK sorozat mellett piacra küldi MHZ2 BS sorozatát is, melynek merevlemezei 5400-as percenkénti fordulatszámon járatják a tányérokat, egy kicsivel még kevesebbet fogyasztva az amúgy sem nagyétkű BK-hoz képest (2,1 W, illetve 2,3 W). Mindkét sorozat belső felfüggesztése új fejlesztés, melyek segítségével minimális szinten tartható az üzem közbeni vibráció. A meghajtók SATA II interfésszel kapcsolhatók a vezérlőáramkörökhöz. A 7200-as MHZ2 BK július végén éri el a piacot, az 5400-as fordulatú MHZ2 BS azonban már május 30-tól megvásárolható lesz, eddig nem közzétett áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról