Szerző: Bányai György

2008. május 15. 10:11

Samsung telefonokban mutatkozhat be először a 3M mini projektora

A Motorolát megelőzve a Samsung lesz az első gyártó, amely mobiltelefonjaiba építi a 3M parányi kivetítőjét, mobilos projektorát. A kivételes kiegészítővel szerelt Samsung mobilok már az év végén piacra kerülhetnek.

[HWSW] A Motorolát megelőzve a Samsung lesz az első gyártó, amely mobiltelefonjaiba építi a 3M parányi kivetítőjét, mobilos projektorát. A kivételes kiegészítővel szerelt Samsung mobilok már az év végén piacra kerülhetnek.

A 3M miniprojektora ez év végén már bekerülhet a Samsung felsőkategóriás mobiltelefonjaiba, az ezzel szerelt készülékek pedig akár már decemberben eljuthatnak a szolgáltatókhoz. Ezek a készülékek természetesen a testesebb darabok számát gyarapítják majd, bár a 3M kivetítőmodul a legkisebbek egyike, mérete nagyjából egy kilencvoltos elemével egyezik meg.

A maplewoodi illetőségű 3M kivetítője a Samsung mobilok mellett egyéb elektronikai cikkekben is helyet kaphat, ezek között szép számmal lesznek médialejátszók is, de akár noteszgépekbe is juthat belőle. A projektor a St. Paulban megtartott 3M éves részvényestalálkozóján is kiállításra került, ahol George Buckley, a 3M vezére nagy reményekkel beszélt róla. A kiegészítővel felszerelt mobilok 200-400 dollárral kerülnek majd többe.

3M projektor
3M projektor
A projektor lelke egy mikroméretű kijelző, ilyet gyárt például a Displaytech is, mely tavaly novemberben mutatta be FLCoS kijelzőjét -- akár még az is előfordulhat, hogy ez a mindössze 11,5 mm magas, kevesebb mint 100 mW-ot fogyasztő, LED-es fényforrású kijelző található a 3M mini projektorában is. A kijelzőket VGA (640 x 480), illetve SVGA (800 x 600) felbontásokkal szállítja a Displaytech.

Korábban a Motorola készülékekkel kapcsolatban került szóba a 3M megoldása, ennek ellenére a céget megelőzve a Samsung lehet az első, aki vállalkozik arra, hogy termékeibe beépítse azt. A 3M mellett hasonló megoldásokon dolgozik a Texas Instruments, a Microvision és a Motorola is. Utóbbi a Microvision-nel közösen fejleszt, a TI pedig egy saját, DLP-mikrotükrös rendszert minimalizálna olyan szintűre, hogy az akár mobilkészülékekbe is beépíthető legyen. A DLP-s megjelenítő előnye a nagyobb felbontás lenne.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról