Szerző: Bányai György

2008. május 14. 10:50

Az LG digitális tévétunerrel ellátott mobilt dob az európai piacra

Az LG új, DVB-H TV-vevővel ellátott szétnyitható mobilját küldi az európai piacra, melyet először a német szolgáltatók vehetnek fel a palettájukra. A készülék kijelzője csak elsőre szokatlan tájolású, a fekvő elrendezés jobban kedvez a tévézésnek.

[HWSW] Az LG új, DVB-H TV-vevővel ellátott szétnyitható mobilját küldi az európai piacra, melyet először a német szolgáltatók vehetnek fel a palettájukra. A készülék kijelzője csak elsőre szokatlan tájolású, a fekvő elrendezés jobban kedvez a tévézésnek.

A kihúzható tévéantennával rendelkező LG HB620T telefon DVB-H szabványú adások vételére alkalmas, a beépített tuner egy parányi, ám ennek ellenére nagyfelbontású, 320x240 képpontos kijelzőn tálalja a műsorokat. Ezt a kicsi, két hüvelykes megjelenítőt -- a fekvő tájolásnak miatt -- túl nagy kihasználatlan tér veszi körül, alá még három gombnak is találtak helyet a tevezők, amelyek stílusban sajnos jelentősen eltérnek az alsó rész lapos számbillentyűitől és navigálógombjaitól. Nem illik a képbe a készülék két részét összekötö nyitómechanizmus sem, amely százforintos gyerekjátékokat juttathat a használó eszébe.

LG HB620T

Az előlap két megapixeles fixfókuszos fényképezőnek ad helyet, a képeket, zenéket, videókat a 60 megabájtnyi belső memóriában, vagy MicroSD kártyákon tárolhatja a telefon. A mobil mindezeken túl képes a HDSPA (7.2 Mb/s) adatátvitelre, valamint rendelkezik Bluetooth 2.0 modullal is. A 110 grammos, internetböngészővel és MP3-lejátszóval is felszerelt LG HB620T mobiltelefon először a német T-Mobile, O2 és Vodafone kínálatába kerülhet, de pár hónapos csúszással további országokban is megjekenhetnek. A készülék ebben a hónapban érkezik, kártyafüggetlen árat a gyártó még nem közölt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról