:

Szerző: Bányai György

2008. május 13. 11:04

Az Olympus bemutatta E-520 tükörreflexes fényképezőgépét

Az Olympus a közelmúltban frissítette belépőszintű fényképezőgépeinek sorát az E-420 modellel, most a középkategóriás sorozat frissült az E-520 gépvázzal, amelyet júniustól többféle kitben is meg lehet majd vásárolni.

[HWSW] Az Olympus a közelmúltban frissítette belépőszintű fényképezőgépeinek sorát az E-420 modellel, most a középkategóriás sorozat frissült az E-520 gépvázzal, amelyet júniustól többféle kitben is meg lehet majd vásárolni.

Az Olympus középkategóriás tükörreflexes fényképezőgép-sorozatát újítja meg a ma bejelentett E520-szal, amely az E-510 elődhöz képest számos ponton frissült. A legjelentősebb különbség az autofókusz üzemmódon érhető tetten, a korábbi fáziseltérésen alapuló változat mellé pluszként telepítették a 11 fókuszpontos, kontrasztérzékelésen alapuló módot is, amely lehetővé teszi, hogy a gép felcsapott tükör mellett is tudjon élességet állítani az élőkép üzemmód használatakor. A hagyományos, fáziskülönbségen alapuló megoldás -- akár folyamatos autofókusz üzemmóddal -- továbbra is három fókuszpont közül választhat, természetesen csak abban az esetben, ha az átnézeti keresőn keresztül komponálunk.

Az E-520 négyharmados optikákat fogad, amelyeknek rajzolata tíz megapixeles Live MOS érzékelőre vetül, ennek tisztaságára ultrahangos portalanító ügyel. A képérzékelő szenzoreltolás elvén alapuló rázkódásvédelme három üzemmóddal jár a felhasználó kedvében, a függőleges és vízszintes védelem együttesen és külön-külön is kiválasztható. A TruePic III képfeldolgozó áramkör sebességét jól szemlélteti a sorozatfelvételi üzemmódban másodpercenként elkészülő három és fél képkocka. A gépváz lehetőséget ad a beépített vakun kívül a külső megoldások vezeték nélküli vezérlésére is.

Olympus E-520

Az E-520 az érzékenységet ISO 100 és 1600 között engedi állítani, a fehéregyensúly változtatásához egyetlen gomb megnyomása is elegendő. A beállításokkal nem szívesen bíbelődők használhatják a témaautomatika-üzemmódot is, mely nem kevesebb mint 32 különböző fotózási körülményt fedhet le. Az E-520 kényelmi extrái között megtalálható az arcérzékelés, amely lassan megveti a lábát a tükörreflexes gépvázakban is a kompaktok után. Az élőkép-üzemmód és az egyéb beállítások a hátoldali, fixen beépített 2,7 hüvelykes kijelzőn követhetők nyomon, amely 230 ezer képpontot jelenít meg.

Az újdonság fogyasztása nem emelkedett, a CIPA szabvány szerinti méréskor teljesíti az E-510 előd 550 képkockáját egyetlen akkufeltöltéssel. A gépváz 940 dolláros áron vásárolható meg júniustól, de az optika nélküli csomag mellett három különböző kit is a polcokra kerül, melyek közül a 14-42 milliméteres objektívvel egyesített kiszerelésért 1035 dollárt, a 14-42 milliméteres és 40-150 milliméteres kétoptikás készletért 1230 dollárt, végül a 14-42 milliméteres és 70-300 milliméteres optikákkal csomagolt kitért közel 1500 dollárt kell majd fizetni. A hazai forgalmazás is a nyáron kezdődik, az árak egyelőre ismeretlenek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.