Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 8. 14:34

Több mint 3,5 milliárdos uniós támogatás hívható le vállalatirányítási projektekre

Június 9-ig lehet pályázatokat benyújtani vállalati folyamatmenedzsment kialakításának uniós támogatására -- olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiírásában. A lehívható összeg idén közel 3,6 milliárd forint.

[HWSW] Június 9-ig lehet pályázatokat benyújtani vállalati folyamatmenedzsment kialakításának uniós támogatására -- olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiírásában. A lehívható összeg idén közel 3,6 milliárd forint.

Kovács Árpád Endre, a Szent István Egyetem Információgazdálkodási Tanszékének vezetője szerint ha egy vállalkozás pályázati pénz bevonásán gondolkodik, mindenképp célszerű pályázati tanácsadással foglalkozó szolgáltatóhoz fordulnia. A tanácsadó cégek rövid idő alatt fel tudják mérni, hogy a pályázó milyen esélyekkel indul. A pontrendszer-alapú elbírálásban a cégre vonatkozó tények adottak, de a projekt mérete, a hozzá kapcsolódó információk szakszerűsége, a pályázati anyag összeállítása sokat nyom a latban -- ezt bizonyítja, hogy a 2007-ben lehívható 2,015 milliárd forintból idén március végéig adminisztratív és egyéb hiányosságok miatt mindössze 980 milliót fizettek ki.

Az SAP egyik legnagyobb hazai forgalmazója, a HostLogic Kft. értékesítési igazgatója szerint a hazai kis- és középvállalatok számára erős ösztönző, ha fejlesztéseikbe pályázati pénzeket is be tudnak vonni. Molnár Attila szerint azonban az ügyfelek nagy része szkeptikus a pályázatok tekintetében, amelynek oka főleg a kiszámíthatatlan elbírálási idő és a szigorú elbírálási feltételek, melyeknek kevés cég felel meg. Ennek ellenére több sikeres projekt bizonyítja, hogy érdemes egy ilyen beruházásnál uniós támogatást is igénybe venni.

Az idén mintegy 3,6 milliárd forintnyi uniós pénzt lehet lehívni vállalati folyamatmenedzsment bevezetésének támogatására, a pályázatok május 5. és június 9. között adhatók le. Az informatikai beruházáshoz -- jellemzően ERP, BI, CRM -- akkor érdemes uniós forrás után nézni, ha a cég mindenképpen kiépítené a rendszert, és a pályázati pénz ezt megkönnyítheti.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.