Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Nyáron indul a nagyfelbontású műsorsugárzás az Antenna Digitalnál is

Ady Krisztián, 2008. május 09. 16:53
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Saját, zárt körben terjesztett, Antenna nevű magazinjában vall az Antenna Hungária digitális szolgáltatásának továbbfejlesztéséről, az Antenna Digital nagyfelbontású tartalmakkal bővítéséről.

[HWSW] Saját, zárt körben terjesztett, Antenna nevű magazinjában vall az Antenna Hungária digitális szolgáltatásának továbbfejlesztéséről, az Antenna Digital nagyfelbontású tartalmakkal bővítéséről.

Kápolnai András, az Antenna Digital üzletágvezetője a "házi" interjúban fedte fel, hogy még a nyár folyamán, remélhetőleg az ebből a szempontból húzóeseménynek számító pekingi olimpiai közvetítések megkezdése előtt az Antenna Digital szolgáltatás előfizetői is élvezhetik majd a nagyfelbontású tévéadások előnyeit. A vételhez új set-top-box kell majd, mely alkalmas lesz arra, hogy ezek az adások megfelelő minőségben kerüljenek át a nagyfelbontású plazma- vagy LCD-televíziónkra. Ehhez a vevődobozhoz egy külön csomagban lehet majd hozzájutni.

Az Antenna Digital várható HD-kínálatára egyelőre még nem derült fény, de nagy valószínűséggel azon pár nagyfelbontású adásból lehet majd itt is választani, mely a már elindult hazai, kábeles, vagy műholdas szolgáltatásokon keresztül elérhető. A kínálatban valószínűleg megtalálható lesz a National Geographic HD-adása, az HBO HD filcsatorna, vagy a május 25-én startoló, magyar nyelvű Eurosport HD is a Magyar Televízió m2 csatornájának HD-változata mellett, melyen az olimpiai eseményeket ilyen formában közvetítik -- az interjú szerint eleinte négy-hat HD-csatornából lehet majd választani.

Az Antenna Digital sajnos csak Budapesten és vonzáskörzetében fogható műholdashoz hasonló technológiával, azokon a helyeken, ahol optikai rálátás van a Széchenyi-hegyi adótoronyra, ahonnan a mikrohullámú jelet sugározzák.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.