:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 6. 14:58

Már Emitel-területen is elérhető az Externet szolgáltatása

Májustól már a 77, 78 és 79-es telefonkörzetekben is elérhető az Externet korlátlan internet kapcsolata. A szélessávú szolgáltatás új belépőknek és szolgáltatót váltóknak is akciós áron rendelhető a bevezető időszak alatt Baján, Kalocsán, Kiskunhalason, Kiskőrösön, valamint a környező településeken is.

[HWSW] Májustól már a 77, 78 és 79-es telefonkörzetekben is elérhető az Externet korlátlan internet kapcsolata. A szélessávú szolgáltatás új belépőknek és szolgáltatót váltóknak is akciós áron rendelhető a bevezető időszak alatt Baján, Kalocsán, Kiskunhalason, Kiskőrösön, valamint a környező településeken is.

Magánszemélyek részére már bruttó 2580 forintért előfizethető az 1 Mbps sávszélességű otthoni csomag, amihez 3 darab e-mail postafiók, 50 megaábájt webtárhely, valamint spam- és vírusszűrés is jár. Üzleti előfizetők részére a fix IP-t és domainregisztrációt is tartalmazó üzleti csomagok mellett, a Magyarországon egyedülálló PowerDSL szolgáltatás is megrendelhető, ami akár 36 Mbps letöltési és 1,5 Mbps feltöltési sebességet nyújt. /p>

Az ADSL-ügyfélbázisának bővítésére összpontosító Externet előfizetőinek száma idén meghaladja az 50 ezret, amivel elérik és meghaladják már a hosszútávú versenyképességhez szükséges kritikus tömeget. Az ügyfélszám folyamatos növekedése miatt a szolgáltató BIX-kapcsolatának sávszélességét nemrég 10 gigabit/másodpercesre, míg külföldi vonalát 2 gigabitesre növelte. Az Externet a forgalom további növekedésének lekezelésére egy nagyteljesítményű Cisco 7600 routert is telepített, mely másodpercenként akár 720 gigabit forgalom lekezelésére is képes -- ez a kapacitás vélhetően hosszú évekig elegendő lesz még folyamatos növekedés mellett is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.