Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Larry Ellison a legjobban kereső technológiai csúcsvezető

Bodnár Ádám, 2008. május 06. 14:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Forbes magazin összesítése szerint 2007-ben Larry Ellison, az Oracle társalapítója és elnök-vezérigazgatója volt a legjobban kereső informatikai csúcsvezető. Bár Ellison 2007-es fizetése mindössze 1 millió dollár volt, részvényopciók és más juttatások révén összesen 192 millió dollárt, azaz nagyjából 31 milliárd forintot vihetett haza.

hirdetés
[HWSW] A Forbes magazin összesítése szerint 2007-ben Larry Ellison, az Oracle társalapítója és elnök-vezérigazgatója volt a legjobban kereső informatikai csúcsvezető. Bár Ellison 2007-es fizetése "mindössze" 1 millió dollár volt, részvényopciók és más juttatások révén összesen 192 millió dollárt, azaz nagyjából 31 milliárd forintot vihetett haza.

A második legjobban kereső technológia vezető a MEMC Electronic Materials vezetője, Nabeel Gareeb volt, aki tavaly 79 millió dollárt kasszírozott. A MEMC a félvezetőgyártásban használt szilíciumszeletek egyik legnagyobb szállítója. John Chambers Cisco-vezér csak a képzeletbeli dobogó legalsó fokára állhatott fel, 54,8 milliós jövedelme azonban még így is kétszer nagyobb a HP elnök-vezérigazgatójaként dolgozó Mark Hurdénél, aki 2007-ben 27 millió dollárt keresett. Az ötödik helyen az NVIDIA vezetője, Jen-Hsun Huang áll, tavalyi jövedelme 24,6 millió dollár felett volt.

A rangsor hatodik helyén az IBM elnök-vezérigazgatója, Samuel Palmisano található, aki 2007-ben 24,3 millió dollárt keresett, a hetedik helyet a Corning vezetőhe, Wendell Weeks szerezte meg, akinek 22,6 millió dollár ütötte a markát. Az üveg- és kerámiaiparban érdekelt Corning többek között merevlemezek és laposkijelzők alkatrészeinekn egyik fő szállítója. A nyolcadik legjobban kereső technológiai felsővezető a 2007-ben 20 millió dollárt kereső EMC-s Joe Tucci, a kilencedik helyen pedig az Agilent vezetője Bill Sullivan áll, 19 milliós jövedelemmel. A tizes lista utolsó helyén az Intel elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini foglal helyet, neki be kellett érnie rongyos 16,3 millió dollárral.

2006 első helyezettje, a részvényopciók révén több mint 600 millió dollárt kasszírozó Steve Jobs tavaly csak a tizenegyedik helyet szerezte meg a Forbes technológiai felsővezetőket rangrosoló listáján, 1 millió dolláros fizetése mellé 14,6 milliós bónuszt vághatott zsebre. A listán tizenkettedik a Sun vezére, Jonathan Schwartz, aki 13,5 millió dollárral lett gazdagabb tavaly.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.